Quantcast

Paminklas A.M.Brazauskui netrukus taps savivaldybės nuosavybe

Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko biustas, stovintis ant jo kapo, netrukus taps Vilniaus miesto nuosavybe. Paaiškėjo, kad prezidento antkapinis paminklas – valstybinės reikšmės.

Vilniaus miesto savivaldybė iš Kultūros ministerijos ruošiasi perimti Antakalnio kapinėse stovintį A.M.Brazausko antkapinį paminklą. Šis klausimas bus svarstomas artimiausiame miesto tarybos posėdyje.

„Savivaldybė perima daug paminklų. Taip pat tuos, kurie valstybinės reikšmės. Paminklas lig šiol priklausė Kultūros ministerijai, jie suformina  aktus ir perduoda mums, kaip ir įvairius kitus monumentus“, – aiškino savivaldybės Miesto ūkio departamentui vadovaujantis Virginijus Pauža.

Paminklas A.M.Brazauskui atidengtas pernai vasarą. Prezidento palaidojimo vietos sutvarkymas valstybei, kaip skelbta, atsiėjo veik 130 tūkst. litų. Prezidentų palaidojimo vieta kapinėse bus tvarkoma ir šiemet. Šalia A.M.Brazausko kapo suplanuota įrengti dar devyniolika prezidentinių laidojimo vietų, pasodinti medžių alėją, pastatyti šviestuvų. Savivaldybės atstovai patvirtino, kad konkursas šiems darbams atlikti jau baigėsi, vyksta tiekėjų atranka. Kultūros ministerija šiam reikalui šiemet skyrė 365 tūkst. litų.

Tačiau ne visi velionio prezidento artimieji skulptoriaus Kęstučio Balčiūno projektuotu paminklu patenkinti. Kristina Brazauskienė portalui diena.lt sakė lig šiol negalinti į ją pažiūrėti.

„Man ta skulptūra nepatinka. Kapą lankau, bet į paminklą nežiūriu. Aš nežinau, kas ten užsiima kapo tvarkymu. Pati einu, nešu ir žvakutes deginu, paprašau, kad pavalytų, gėlytes paaugintu. Aš pati prisižiūriu, kiek reikia. Kodėl skulptūrą nusprendė perimti savivaldybė, nežinau“, – kalbėjo K.Brazauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stovinti

Stovinti portretas
Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko biustas, stovinti ant jo kapo, netrukus taps Vilniaus miesto nuosavybe.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių