Quantcast

Pabradėje gyvenančius nelegalus teko tramdyti elektros šoku

Trečiadienį Pabradėje esančiame Užsieniečių registravimo centre (URC), pasieniečiams tikrinant čia apgyvendintų asmenų daiktus, kilo neramumai, kurių metu teko panaudoti ne tik kovinius imtynių veiksmus, bet ir elektros šoką.
 
Patikrinti, ar nelegalai nelaiko neleidžiamų daiktų trečiadienį į URC atvyko Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus bei Ignalinos rinktinių Specialiosios paskirties būrių pareigūnai. Jie kartu su URC dirbančiais pasieniečiais čia surengė eilinį prevencinį nelegalių imigrantų bendrabutyje apgyvendintų asmenų ir patalpų patikrinimą.

Patikrinimo metu trys nelegalai – Armėnijos, Azerbaidžano ir Rusijos piliečiai – atsisakė leisti patikrinti savo daiktus, garsiai reiškė savo nepasitenkinimą, pabandė savavališkai pasišalinti iš gyvenamųjų patalpų.

Pasieniečiai kelis kartus įspėjo užsieniečius, tačiau įsiaudrinę armėnas, ažerbaidžanietis bei čečėnų tautybės Rusijos pilietis netgi pabandė prieš pasieniečius panaudoti fizinę jėgą.

Patikrinus šių trijų nelegalų daiktus, pasirodė, jog patikrai jie priešinosi ne veltui. Tarp jų  asmeninių daiktų pasieniečiai aptiko septynis mobilius telefonus su SIM kortelėmis, vieną telefono aparatą be kortelės, 5 mobilaus ryšio telefonų pakrovėjus, 3 SIM korteles, neįdėtas į telefonus, du savadarbius vandens kaitinimo prietaisus bei du krepšius su virvėmis. Įtariama, kad šias virves nelegalūs migrantai planavo panaudoti daiktų perdavimui per URC juosiančią tvorą.

Patalpose, pasitelkus tarnybinius šunis, taip pat buvo ieškota narkotinių medžiagų, tačiau kvaišalų neaptikta.

Neteisėtai užsieniečių laikyti daiktai atimti, kaip nubausti nusižengusius nelegalus, spręs URC administracija.

Centre dirbantys pasieniečiai teigia, kad savo nepasitenkinimą VSAT pareigūnų veiksmais nelegalai reiškia kiekvieno tokio patikrinimo metu, net jei ir nebūna aptinkama draudžiamų daiktų.

Šiuo metuURC apgyvendinta 115 asmenų iš 20 valstybių. Iš jų 70 yra prieglobsčio prašytojai, 45 - nelegalūs imigrantai. Beveik pusė centre gyvenanančių užsieniečių – 48 asmenys – yra Rusijos piliečiai.


Šiame straipsnyje: PabradėPabėgėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių