Quantcast

Pabaigtos Valdovų rūmų dalies vertė - 176 mln. litų

Pabaigta Valdovų rūmų dalis įvertinta 176 mln. litų, sakoma Vyriausybės nutarimo projekte dėl šio pastato perdavimo.

Ministrų kabinetas trečiadienį patvirtino nutarimo projektą, kuriuo pabaigta rūmų dalis perduota valdyti nacionaliniam muziejui Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai. Iki šiol patalpas valdė valstybės įmonė Vilniaus pilių direkcija.

Pasak nutarimo, perduotų patalpų bendras plotas - 7,69 tūkst. kvadratinių metrų, likutinė vertė - 176,2 mln. litų.

Prieš dvi savaites buvo pasirašytas Valdovų rūmų dalies, kurioje įsikurs muziejus, statybos užbaigimo aktas.

Vilniaus pilių direkcijos teigimu, atstatant Valdovų rūmus iki gegužės atlikta darbų už 261 mln. litų. Atkurta rūmų dalis sudaro 53 proc. viso pastato ploto.

Rūmų atidarymas planuojamas liepos 6 dieną. Nuo tada muziejuje bus rengiamos ekskursijos, kultūriniai renginiai, rūmai priims Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginių dalyvius.

Panevėžio statybos tresto valdoma bendrovė „Vilniaus papėdė“ 2000 metais buvo pasirašiusi visų Valdovų rūmų statybos darbų sutartį, tačiau 2010-aisiais Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nustatė, kad pasirašant sutartį padaryta klaidų, todėl nurodė ją nutraukti.

Kultūros ministerijos iniciatyva 2011 metais nuspręsta Valdovų rūmų atstatymo darbus padalyti į dvi - A ir B dalis. „Vilniaus papėdei“ leista užbaigti A dalies darbus, ir tuomet, įgyvendinant VPT nurodymus, sutartis su bendrove turi būti nutraukta.

PST už 61,3 mln. litų stato ir Valdovų rūmų B dalį - nauja sutartis su įmone pasirašyta šių metų kovą, o statybą numatoma baigti iki 2017 metų pabaigos.

Valdovų rūmų vadinamoji B dalis - šiaurinis, dalis vakarinio ir rytinio rūmų korpusų - sudaro beveik pusę (47 proc.) viso statinio ploto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
turto verte yra tokia uz kiek ja perka pirkejas.... kas ruosiasi pirkti tai uz 176 milijonus????

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
As cia noreciau paklausti kokio nors kompetentingo istoriko ar siaip zinovo: Ar tie valdovu rumai buvo tuo laikmeciu tinkuojami? Antras klausimelis del tos vertes: Jau kaip spauda raso.... isleista apie 350 milijonu litu, o cia verte perpus mazesne? Ka tai reiskia?
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių