Quantcast

Oro sąlygos skrydžiams Vilniuje nebekliudo (dar papildyta)

Pirmąją Kalėdų dieną pakilęs rūkas sugadino šventes šimtams į Vilnių skridusių keleivių. Sekmadienis keliautojams toks rūstus nebuvo.

Kaip 1diena.lt informavo sostinės oro uosto budėtojai, į kitus oro uostus šeštadienį popiet nukreipti penki skrydžiai. Pavyzdžiui, keleivius iš kitų Europos miestų skraidinęs “AirBaltic” lėktuvas iš Rygos, turėjęs atvykti 12.35 val., dėl prastų oro sąlygų vėlavo pusantros valandos, kol buvo nukreiptas atgal į Rygą. Į Latvijos sostinę nukreiptas ir 15.40 val. Tūpti turėjęs lėktuvas iš lietuvių turistų pamėgto Hurgados kurorto. 14.55 val. Vilniuje turėjęs nutūpti lėktuvas iš Milano nukreiptas į Taliną.

Vvėliau skrydis iš Milano buvo atšauktas.

Oro uosto dispečeriai kol kas nieko negali pažadėti. Viliamasi, kad visą sostinę apgaubęs rūkas išsisklaidys, tačiau neatmetama galimybė, kad į Rygą ar Taliną teks nukreipti ir kitus skrydžius. Šeštadienį Vilniuje dar turėtų leistis lėktuvai iš Rygos, Maskvos, Miuncheno, Milano ir Kijevo.

Nežinia gaubia ir skrydžius iš Vilniaus. Apie 16 val. oro uosto administracija dar laikė lėktuvus ant žemės ir neleido jiems kilti. 10 val. turėjęs išvykti “Aerosvit Airlines” skrydis į Kijevą nukeltas iki 17 val., vėluoja ir skrydžiai į Taliną bei Rygą.

Apie 17 val. situacija iš esmės nekito. Lėktuvai iš sostinės negalėjo kilti, išvykimo laikai nukelti 2-5 valandomis vėliau.

Skrydžiai į Frankfurtą ir iš jo apskritai atšaukti, mat viename didžiausių Europos oro uostų gamtos išdaigos taip pat sugadino Kalėdas.

Kauno oro uoste šeštadienį buvo tylu. Mat Airijos pigių skrydžių „Ryanair“ politika - pirmąją Kalėdų dieną išvis nedirbti.

Papildyta: Antra Kalėdų diena - be sutrikimų

Sostinės oro uostą paralyžiavęs rūkas sklaidytis pradėjo vėlai vakare. Lėktuvai iš Vilniaus oro uosto šeštadienį kilti pradėjo tik apie 19 val., daugelis skrydžių, kurių išvykimo laikas dėl rūko buvo nukeltas, galų gale išvyko.

Sekmadienį, antrąją Kalėdų dieną, situacija Vilniaus oro uoste jau buvo normali, Lėktuvai kilo ir leidosi be sutrikimų.

Pamažu atgyja ir skrydžiai iš kitų Europos miestų, chaosą prieš šventės sukėlusios gamtos išdaigos pagaliau liovėsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
ir santa clausas pas mane veluoja :)

Klestintis kaunietis

Klestintis kaunietis portretas
uzuojauta nelaimeliams:(

semtexas

semtexas portretas
SIlent Hill
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių