Quantcast

Organines atliekas ugniagesiai gesina jau savaitę

Jau savaitę Vilniaus ugniagesiai ir bendrovės „Biastra Plius“ darbuotojai bando užgesinti šios antrinių žaliavų perdirbimo įmonės teritorijoje smilkstančias organines atliekas.

Apie užsidegusią organinių atliekų krūvą, ugniagesiams buvo pranešta rugpjūčio 21-osios rytą.

Degančias atliekas pastebėjo į darbą atėję įmonės darbuotojai. Pirma jie dar bandė rusenantį kompostą gesinti patys, tačiau pamatę, kad nepavyks, iškvietė ugniagesius.
Nuo to ryto, jie įmonės teritorijoje dirba kasdien.

Pasak Vilniaus apskrities priešgaisrinės - gelbėjimo tarnybos atstovo Rimo Girdzijausko, ekspertai nustatė, kad atliekos užsidegė savaime. „Šilta, drėgna, įvyko termoprocesas ir jos pradėjo smilkti“, - aiškino jis.

Padegimo versiją ekspertai kategoriškai atmetė. Organinių atliekų krūva yra aptvertoje ir saugomojoje įmonės teritorijoje, į kurią pašaliniai asmenys negali patekti. Gaisras, dėl komposto specifinių savybių, negalėjo kilti nei nuo nuorūkos, nei nuo numesto degtuko.
Manoma, kad netrukus gaisro židinys bus likviduotas. Atliekos traktoriais yra stumdomos į atskiras krūvas, kiekviena jų perliejama vandeniu.

Kadangi komposto krūva yra didelė, apie 15 metrų aukščio, 50 metrų pločio ir 100 metrų ilgio, gesinimo darbai vyksta ne taip sparčiai kaip norėtųsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių