Quantcast

Opozicija neatsisako A. Zuoko galvos

Prieš kelias dienas įvyko paskutinis Vilniaus miesto tarybos posėdis šią vasarą, skelbiantis politinio sezono pertrauką iki rugsėjo. Nuo pavasario taryba patvirtino nemažai svarių teisės aktų, tačiau daugumą jų opozicija ir valdantieji vertina absoliučiai priešingai.

Koalicija pasiekimais džiaugiasi

Sąjungos "Taip" pirmininko pavaduotojas ir tarybos narys Miroslavas Monkevičius pastarųjų mėnesių savivaldybės ir tarybos darbą linkęs vertinti teigiamai. Pasak jo, dauguma šio laikotarpio darbų tikrai matyti ir buvo naudingi miestui bei jo gyventojams.

"Reikėtų paminėti, kad pasiruošimas, kuris truko kelerius metus, turi savo vaisių: aišku, kad "Air Lituanica" yra vienas matomiausių mūsų darbų, kurį pastebi visi", – sakė M.Monkevičius. Kaip ryškų projektą jis įvardijo oranžinių dviračių nuomos sistemą.

"Kartu su biudžeto peržiūra priėmėme sprendimus, susijusius su daugiau vietų darželiuose kūrimu. Nuo rudens matysime gana nemažai papildomų grupių, o tai leis vilniečiams savo vaikučius vesti į darželį, nes dabar tų vietų trūksta", – apie mažai pastebimus, bet svarbius darbus aiškino A.Zuoko bendražygis.

M.Monkevičius sakė, kad akivaizdus ir viešojo transporto optimizavimo poveikis, nes yra sprendžiamas ne tik kokybiškesnio miestiečių susisiekimo, bet ir finansinis klausimai. "Puikiai žinome, kad ši pertvarka leis mums sutaupyti nemažai lėšų, kurių mes skiriame kasmet, kad išlaikytume tą viešąjį transportą", – pozityviai aiškino politikas.
Pasak jo, kalbėti apie savivaldybės darbo trūkumus gana sunku, nes tarybos priimtus sprendimus reikėtų vertinti iš skirtingų perspektyvų. "Nėra tobulų sprendimų, natūralu, bet yra pats kelias ir pats tikslas, tad tuo keliu ir einame", – aiškino M.Monkevičius.

Opozicija piktinasi toliau

Dėl tos pačios viešojo transporto reformos opozicija savo nuomonės keisti nelinkusi ir savivaldybės darbą vertina kur kas prasčiau. Tarybos narys konservatorius Valdas Benkunskas nesismulkino ir apskritai siūlė iš pareigų atleisti miesto merą.

"Visą kadenciją darbas klostosi įdomiai. Tai, kad net premjeras pats įvertino, jog Vilnius vertas tiesioginio valdymo, puikiausiai rodo, ką nacionalinė valdžia mano apie Vilniaus valdymą. Savivaldybė pasirinko kelią mesti papildomus pinigus, bet, mūsų supratimu, paprastesnis variantas būtų pakeisti merą, nes dėl jo valdymo stiliaus visos problemos ir kyla", – griežtą konservatorių poziciją išreiškė V.Benkunskas.

Konservatorių atstovas A.Zuoko koalicijai skėlė antausį ne tik dėl viešojo transporto pertvarkos: "Nuo liepos 1 d. įsigaliojusi viešojo transporto reforma nėra apsvarstyta iki galo, neužbaigta. Ši reforma dėl socialinės funkcijos, su kuria susiduria kiekvienas miestietis, bus juntama rugsėjį. Ir visi tie pirkimai, kurie čia buvo daromi, Guggenheimo muziejus ir dabar jau ruošiamos sąlygos pirmosios tramvajaus linijos statybai."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
panasu, kad Zuokas kartu su lenku davatku akcija prives Vilniu prie bankroto.

palaikau

palaikau portretas
zuoką tik dėl tvirto nusistatymo prieš gėjų propagandines eitynes, kurios turi didžiulės žalos mūsų tautai paslėptą potekstę. Kitais klausimais jis turi šiek tiek sustoti, ypač su tuo Guggenheimo muziejumi, nes bus antrieji Valdovų rūmai, žinoma, jei viskas klostysis statybininkams palankiai, išlaidos bus prilyginamos "1 litui", t.y. nei vogimo, nei lėšų švaistymo teismai nenustatys, priešingai, nei Valstybės kontrolė. Ir taip bus su visomis statybomis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių