Quantcast

„Olialia“ mergaitės bylą persekioja ligos

Vilniaus 3-ajam apylinkės teismui pirmadienį vėl nepavyko atversti „Olialia“ mergaitės Vaidos Kisieliūtės administracinės bylos.

Į pirmąjį posėdį liepos 1-ąją staiga susirgusi neatvyko V.Kisieliūtė, dabar panašus likimas ištiko jos advokatą Romualdą Mikliušą. Pirmadienio rytą teismas gavo jo raštą, kuriame teigiama, kad sekmadienį gynėjas netikėtai susirgo ir prašo bylos nagrinėjimą atidėti.

„Be advokato aš nelabai norėčiau, nes byla yra sudėtinga, o aš neturiu teisinės kompetencijos“, - teisėjo Pavelo Barkovskio paklausta, ar sutinka gintis pati, o gal galima surasti kitą gynėją, atsakė V.Kubiliūtė.

„Olialia“ mergaitė net kelis kartus pakartojo, jog netikėti jos ir jos advokato susirgimai prieš pat teismo posėdžius yra atsitiktiniai. „Čia yra liga, negalime jos prognozuoti. Manau, kad kiekvienas yra suinteresuotas, kad viskas kuo greičiau baigtųsi“, - kalbėjo V.Kisieliūtė. Teisėjo paklausta, ar kitame teismo posėdyje, kuris numatytas liepos 23 dieną, tikrai dalyvaus ir ji, ir jos gynėjas, už kelių eismo taisyklių pažedimus teisiama mergina, atšovė: „Aš negaliu numatyti, kas gali būti“.

22 metų Vilniaus apygardos teismo teisėjų Arūno ir Ritos Kisielių dukra į pareigūnų akiratį dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų patenka ne pirmą kartą. Už šiuos pažeidimus adminisracine tvarka jau bausta mergina, paskutinį kartą į jų nemalonę pateko birželio pradžioje, po klube „Pacha“ vykusio vakarėlio.

Paryčiais, apie 4 valandą, Vilniaus centre patruliuojantys policininkai pastebėjo Gedimino prospektu važiuojantį automobilį BMW, kurį vairavo V.Kisieliūtė.

Nuo 19 valandos iki ryto Gedimino prospektu važinėti draudžiama, todėl pareigūnai BMW sustabdė. Fotomodelis iš pradžių sustojo, tačiau pareigūnui priartėjus prie automobilio mergina staiga pavažiavo atgal ir padidinusi greitį paspruko. Iš Gedimino prospekto BMW pasuko Antakalnio link, bet nulėkė netoli. Bėglė pasuko į automobilių stovėjimo aikštelę prie įvažiavimo į Kalnų parką. Ten ją sustabdė policininkai.

Vietoj pasiaiškinimo dėl padarytų pažeidimų policininkai išgirdo seriją keiksmažodžių. Jie buvo išvadinti „gaidžiais“ ir išplūsti rusiškais žodžiais.

V.Kisieliūtės automobilyje sėdėjusi draugė į konfliktą nesivėlė.

Pareigūnams vairuotoja pasirodė įtartina. Ji, anot jų, ji kalbėjo nerišliai, judesiai buvo nekordinuoti. Pasitikrinti blaivumą V.Kisieliūtė atsisakė.

Dėl šio incidento buvo surašyti du administracinių teisių pažeidimo protokolai - dėl greičio viršijimo, nepaklusimo policijos pareigūnams sustoti ir, kaip įtariama, automobilio vairavimo apsvaigus nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų bei už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Pastaroji byla nagrinėjama Vilniaus 2-ajame apylinkės teisme.

Pati V.Kisieliūtė savo kaltę neigia ir ne kartą yra tvirtinusi, jog policininkai prie jos tiesiog priekabiauja. Merginos teigimu, tai prasidėjo po to, kai ji viešai paskelbė, jog visi policininkai ima kyšius.


Šiame straipsnyje: Olia liakisieliūtėligos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių