Quantcast

“Olialia” mergaitė pripažinta kalta, jos draugei iškelta byla

Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas nepasigailėjo „Olialia“ mergaitės Vaidos Kisieliūtės ir dėl eismo taisyklių pažeidimų skyrė 3500 litų baudą bei dviem metams atėmė teisę vairuoti automobilį.

Nors Vilniaus apygardos teismo teisėjų Arūno ir Ritos Kisielių dukra neprisipažino kalta ir aiškino, kad birželio 5-osios naktį už jos automobilio BWM vairo sėdėjo draugė Asta Čižaitė, administracinę bylą išnagrinėjęs teisėjas Pavelas Borkovskis nusprendė, kad Vilniaus Kelių eismo valdybos pareigūnai negalėjo suklysti teigdami, jog automobilį vairavo būtent V.Kisieliūtė.

„Policininkai ne tik įsidėmėjo, kad prie vairo sėdėjo šviesiaplaukė, bet net ir pasakė, kokiais drabužiais ji tą naktį vilkėjo“, - rašoma teismo sprendime.


V.Kisieliūtė buvo pripažinta kalta pagal visus jai pateiktus kaltinimus - būdama neblaivi, pažeidė draudžiamo įvažiuoti ženklo reikalavimus, nepakluso pareigūnų reikalavimams sustoti, pabėgo nuo jų, nepateikė dokumentų, kaip to prašė ją automobilių stovėjimo aikštelėje prie Kalnų parko aptikę policininkai.

Vienintelis kaltinimas, kurį teismas sušvelnino - vairavimas ne apsvaigus nuo psichotropinių ar narkotinių medžiagų, o vairavimas apsvaigus nuo alkoholio. „V.Kisieliūtė tikrintis blaivumą atsisakė, tačiau pati prisipažino, kad tą naktį išgėrė dvi taures šampano. Manyti, kad ji buvo apsvaigus nuo narkotikų, nėra pagrindo“, - argumentus dėstė teisėjas.

Taip pat buvo konstatuota, kad V.Kisieliūtės draugė A.Čižaitė, nors ir įspėta dėl melagingų parodymų, aiškindama, kad automobilį vairavo ji, melavo teismui.

Todėl jos atžvilgiu pradėta administracinė byla dėl melagingų parodymų davimo. Byla bus perduota nagrinėti Vilniaus 1-os apylinkės teismui.

Šį sprendimą per 10 dienų galima apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Ar tai bus padaryta nežinoma, nes pirmadienį išklausyti sprendimo neatvyko nei V.Kisieliūtė, nei jos advokatas Romualdas Mikliušas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių