Quantcast

Nuteistas į namą ir automobilį šaudęs buvęs Trakų vicemeras

Trakų rajono apylinkės teismas buvusį Trakų vicemerą ir buvusį tarybos narį Joną Sadovskį pripažino kaltu visuotinai pavojingu būdu sugadinus svetimą turtą.

Nukentėjusiuoju šioje byloje yra pripažintas su Trakų nusikalstamu pasauliu siejamas Stanislovas Narkevičius.

Teismas J. Sadovskiui skyrė laisvės atėmimą dvejiem metams ir šešiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant dvejiem metams ir šešiems mėnesiams bei įpareigojo jį neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo ilgiau kaip septynioms paroms, pranešė teismo atstovas spaudai.

Taip pat teismas iš J. Sadovskio priteisė nukentėjusiajam S. Narkevičiui 49 tūkst. 993 litų turtinės ir 3 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą, o nukentėjusiajai G.Z. - 8 tūkst. 123 litų turtinės žalos atlyginimą. Teismo nuosprendžiu taip pat nutarta konfiskuoti kaltinamojo panaudotą medžioklinį šautuvą.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad J. Sadovskis 2008 metų rugpjūčio 31 dieną ne mažiau kaip keturis kartus iššovė iš jam priklausančio legaliai laikomo 12 kalibro lygiavamzdžio medžioklinio šautuvo į G.Z. priklausantį namą, esantį Trakų rajone, ir į prie šio namo stovėjusį automobilį „Toyota Land Cruiser“, kuriuo naudojasi S.Narkevičius. Teismas konstatavo, kad tokiais kaltinamojo veiksmais apgadintam namui padaryta daugiau nei 8 tūkst. litų žala, o automobiliui - beveik 50 tūkst. litų dydžio žala.

Kaltinamasis kaltės nepripažino, teigė kad jo turėtas ginklas buvo sugedęs ir kad jį buvo atidavęs buvusios žmonos giminaičiui sutaisyti. Nurodė, kad įvykio metu buvo savo namuose ir į namą bei automobilį nešaudė.

Teismas, įvertinęs nukentėjusiųjų ir liudytojų pateiktus paaiškinimus, specialisto išvadas dėl ginklo sugadinimų pobūdžio ir šaudmenų identifikavimo, kaltinamojo telefoninio pokalbio informaciją bei kitus byloje surinktus duomenis, kaltinamojo pateiktus paaiškinimus vertino kritiškai bei konstatavo, jog J.Sadovskio padaryta nusikalstama veika yra visiškai įrodyta.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamojo baudžiamąją atsakomybę sunkinančių ar lengvinančių aplinkybių nėra, jis padarė tyčinį apysunkį nusikaltimą, keliantį didelį pavojingumą visuomenei, yra baustas administracine tvarka, dirbantis, nusikalstamos veikos padarymo metu nebuvo teistas.

Šis antradienį paskelbtas teismo nuosprendis nėra galutinis - per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

S.Narkevičius yra kaltinamasis kitoje baudžiamojoje byloje, kurią nagrinėja Vilniaus apygardos teismas. Byla nagrinėjama dėl galimos buvusių Trakų vadovų korupcijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių