Quantcast

Nuo šiol Vilniaus gidai svečiams pristatys ir verslo aplinką

  • Teksto dydis:

Nuo šiol Vilniaus miesto gidai svečiams iš užsienio galės papasakoti ne tik apie miesto istoriją, meną ir lankytinus objektus, bet ir apie čia veikiančias progresyviausias įmones bei miesto verslo aplinką. Daugiau nei dvi dešimtys gidų dalyvavo pirmą kartą Vilniaus miesto turizmo ir verslo agentūros „Go Vilnius“ surengtuose specialiuose mokymuose, kurių tikslas – parengti gidus, galinčius lydėti užsienio verslo delegacijas ir konferencijų dalyvius.

„Auga poreikis turėti verslo temą išmanančius gidus. Kasmet vis daugiau verslo delegacijų, investuotojų, konferencijų dalyvių nori ne tik pasidairyti po miestą, bet ir daugiau sužinoti apie ekonominę situaciją, verslo aplinką, stiprybes ir tendencijas. Ekonominę miesto pusę galintys pristatyti gidai ypač reikalingi organizacijoms, kurios Vilniuje organizuoja tarptautines konferencijas ir kitus renginius, taip pat čia besikuriančioms užsienio įmonėms ir visoms institucijoms, kurios siekia pritraukti investicijas ir talentus iš užsienio“, – teigia „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Specializuotų mokymų metu gidai buvo supažindinti su verslo ir turizmo tendencijomis, Vilniaus miesto plėtros planais, svarbiausiais Vilniaus ekonominės plėtros sektoriais (ypač finansinių technologijų), inovatyviausiomis organizacijomis – lankėsi didžiausiame Baltijos ir Skandinavijos šalyse startuolių parke „Vilnius Tech Park“ ir blokų grandinės technologiją kuriančiame centre „Blockchain centre Vilnius“.

„Norint sustiprinti šalies įvaizdį tarptautinėje rinkoje, svarbu užtikrinti, kad istorijos, kurias pasakojame užsienio svečiams, tarp kurių – ir potencialūs investuotojai, suteiktų informacijos apie spartų šalies augimą ir pasiekimus verslo srityje. Būtent dėl šios priežasties yra gera žinoti, kad talentingų gidų gretas papildys ir žmonės, gebantys nušviesti ne tik miesto istoriją, bet ir su inovatyviais verslais susijusią ateitį“, – sako investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas.

Mokymuose dalyvavusi gidė Vaida Jusaitė teigia, kad ekonominė miesto situacija – vienas dažniausių klausimų, kuriuos jai užduoda miesto svečiai: „Domimasi miesto pasiekimais, svarbiausiais verslo sektoriais, todėl mums labai naudinga sekti Vilniaus ekonominę pažangą ir pažinti svarbiausias inovatyvias organizacijas“.

Ekskursijų po Vilnių poreikis verslo delegacijoms vis didėja ne tik dėl apsidairyti atvykstančių potencialių investuotojų, bet ir dėl nuolat gausėjančių užsienio kapitalo įmonių, kurios sostinėje organizuoja tarptautinius verslo susitikimus. Vien per pastaruosius keletą metų Vilnių savo plėtrai pasirinko „Booking.com“, „Yara“, „Arctic Adventures“, „Moody‘s“ ir kitos tarptautinės bendrovės.

Sparčiai daugėja ir tarptautinių renginių – „Go Vilnius“ duomenimis, pernai Vilniuje jų buvo suorganizuota apie 600. Daugiausia renginių buvo skirta medicinos, IT, inžinerijos mokslų, ekonomikos, kultūros bei politikos temoms, smarkiai padaugėjo finansinių technologijų bei biotechnologijų renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių