Quantcast

Nuo šiandien vilniečiams dar kartą brangsta šildymas

Nuo šiandien sostinės daugiabučių namų gyventojams dar šiek tiek brangsta šildymas. Nuo kovo 1 d. vilniečiai už šilumą, tiekiamą bendrovės „Vilniaus energija“, mokės jau ne 29,65 cento už 1 kWh, kiek turėjo mokėti nuo vasario, o 29,87 cento.

Toks augimas reiškia, kad už įprastai standartiniu laikomo 60 kv. m ploto buto šildymą teks mokėti keliais litais daugiau.

Šiek tiek auga ir karšto vandens kaina. Kaip skelbia didžiausi Vilniaus šilumininkai, vandens kaina augs maždaug 0,5 proc., iki 20,99 lito už 1 kub. m. Nuo vasario ši kaina siekė 20,88 lito.

Kaina vilniečiams kiekvieną mėnesį kinta dėl to, kad tokią tvarką yra numačiusi Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija. Bendrovės „Vilniaus energija“ atstovų teigimu, kainos vartotojams kyla dėl augančių dujų kainų. Tai esą yra vienintelė kainų pokyčio priežastis.

Dėl tokios tvarkos vilniečiai kiekvieną mėnesį moka vis didesnę kainą už šilumą, tačiau jų taip nebaugina staigus didesnis kainų šuolis, kuris atsirastų įkainius perskaičiuojant kur kas rečiau.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) duomenimis, vidutinė šilumos kaina gamtines dujas vartojančiuose miestuose vasario mėnesį siekė apie 30 ct/kWh. Čia gyventojų mokėjimai už 60 kv. metrų buto ploto šildymą senos statybos standartiniuose daugiabučiuose bus apie 575 litus. Labai prastos būklės namuose šiluma kainuos apie 800 litų ir daugiau, o naujos statybos ar atnaujintuose daugiabučiuose – apie 215 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taisonas

Taisonas portretas
Jau nėra žodžių,kiek gali branginti.

Taškas

Taškas portretas
Jūs baigiate prismaugti tautą su savo tokiomis kainomis, daugiau netylėsime, jums šilumininkai šitie grobuoniški poelgiai tikrai gerai nesibaigs.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių