Quantcast

Nuo rugsėjo į Vilniaus gatves nebeišriedės 40 troleibusų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto planai po truputį atsisakyti troleibusų virsta kūnu. Planuojama, kad nuo rugsėjo gatvėse važinės 40 troleibusų mažiau nei prieš metus. Tiesa, anksčiau buvo planuota atsisakyti 59 ūsuotųjų transporto priemonių, tačiau vėliau apsispręsta imtis ne tokio drastiško mažinimo. Vietoj panaikintų troleibusų planuojama į gatves išleisti autobusus.

„Planų panaikinti troleibusus neatsisakė, jie labai sparčiai judinami į priekį. Troleibusų naikinimas prasidėjo nuo pono Nakučio atėjimo vadovauti mūsų įmonei ir dabar jeigu nuvažiuotumėte prie Antrojo troleibusų parko, pamatytumėte troleibusų kapinyną. Jie yra seni, niekas jų neprižiūri ir surūdys nuo stovėjimo“, – DELFI sakė „Vilniaus viešojo transporto“ profesinės sąjungos pirmininkė Danuta Iljina.

Anot jos, į šį parką Justiniškėse jau perkeliami ir autobusai.

Pašnekovės teigimu, mažėja ir troleibusų vairuotojų.

Tuo metu įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVV) vadovas Gintaras Nakutis sakė, kad rudenį į gatves išvažiuos mažiau troleibusų, nes dalis jų dubliuoja greitųjų ir paprastų autobusų maršrutus.

Anksčiau buvo planuojama, kad nuo rugsėjo bus atsisakyta 59 troleibusų, tačiau įvertinus keleivių srautus, nuspręsta, kad važinėti nustos mažiau troleibusų. Tačiau VVV vadovas ramina, kad papildomai į gatves išvažiuos 45 greitieji ir paprasti autobusai.

Pasak VVV vadovo, nė vienas troleibuso vairuotojas dėl šios pertvarkos nebus atleistas. Atsisakius planuojamo troleibusų skaičiaus, persikvalifikuoti teks 75 vairuotojams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai kur

o tai kur portretas
o tai kur Lietuvoj surinkti nuostabieji Amberiai ???

tata

tata portretas
nu ka teks emigruot is vilniaus zuokui metas daryti harakiri
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių