Quantcast

Nuo kitos savaitės sostinės Žaliasis tiltas atsinaujins

  • Teksto dydis:

Nuo pirmadienio ant sostinės Žaliojo tilto atsiras naujos menininko Sauliaus Paukščio ir skulptoriaus Šarūno Arbačiausko sukurtos keturios skulptūros.

Vilniaus savivaldybė šeštadienį informavo, kad instaliacija „Megarealybės gerumo aktyvatorius“ ant tilto stovės iki 2019-ųjų rugsėjo, kai ją pusmečiui pakeis  Donato Norušio darbas „Šeima“.

Abu kūriniai yra laimėję savivaldybės konkursą, jiems pastatyti skirta per 28 tūkst. eurų.

S. Paukščio ir Š. Arbačiausko kūriniai, primenantys vėjarodes ir simbolizuojantys drąsą, teisybę, ryžtą ir sąžinę, atsiras vietoje anksčiau čia stovėjusių sovietinių skulptūrų.

Jaučiu, kad dabartinei visuomenei jų labai trūksta, ypač vadovams, vedliams ar politikams.

Menininkas S. Paukštys sakė siekiantis atkreipti visuomenės dėmesį į svarbiausias visuomenės vertybes ir ragina aktyviau reaguoti į aplinką, puoselėti jas.

„Jaučiu, kad dabartinei visuomenei jų labai trūksta, ypač vadovams, vedliams ar politikams. Mano kurtos vėtrungės primena, kad tos vertybės dar egzistuoja, o jų besikeičianti padėtis – aliuzija į tai, kad nėra vienos teisybės ar vienos drąsos, kad negali būti kategoriškų dalykų, nes kiekvienas elementas paprastai turi daug variantų“, – paaiškino menininkas S. Paukštys.

Savivaldybė šiemet skelbs naują konkursą, po kurio paaiškės, kokios kitos instaliacijos bus eksponuojamos ant tilto 2020-aisiais metais.

Daugiau nei 60 metų ant Žaliojo tilto Vilniuje buvusios sovietinės skulptūros, vaizduojančios kareivius, darbininkus, valstiečius ir studentus, nukeltos 2015-ųjų liepą motyvuojant, kad jos yra avarinės būklės ir kelia pavojų saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
o kada nuims tą auks vertės vamzdį? Ką liberalai pamiršo ir ko jiems trūksta tą ant tilto ir kabina, kad prisimintų.

tvarteliniam

tvarteliniam portretas
gal tu žeemaity iš savo tvartą ką turi paskolint? a,-

tvartEliniS

tvartEliniS portretas
Ont tū postąmentū tvartelio četyris ūglus ūžūkelt. Ir strapon'ą neonkėm papuošt. Vo tada stoletkė!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių