Quantcast

Norinčiųjų remontuoti Žaliojo tilto skulptūras ir vėl neatsirado

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė vėl nesulaukė norinčių remontuoti sovietmečio Žaliojo tilto skulptūras Vilniuje.

Rugpjūčio pabaigoje neatsiradus konkurso dalyvių, paraiškų teikimo terminas buvo pratęstas, tačiau trečiadienį atėjus numatytam laikui atplėšti vokus su pasiūlymais, jų vėl nebuvo.

"Iš viso domėjosi trys įmonės, bet niekas nepateikė pasiūlymo", - BNS sakė savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atstovė Inga Simanonytė.

Jos teigimu, terminas, iki kada galima teikti pasiūlymus, dar kartą pratęstas, šį kartą - iki spalio 1 dienos.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad konkursą laimėjusi bendrovė įsipareigos per dvejus metus atlikti kapitalinį skulptūrų remontą.

Žaliojo tilto skulptūros, ant kurių matomi sovietiniai simboliai, yra saugomas kultūros paveldo objektas. Vienoje iš skulptūrų, karių laikomos vėliavos smaigalyje, vaizduojamas kūjis su pjautuvu.

Dabartinio Žaliojo tilto projektą parengė tuometinio Leningrado projektavimo institutas "Projektstalkonstrukcija", tiltą pastatė rusų kariuomenės inžinerinis dalinys. 1952 metais tiltas papuoštas keturiomis kareivio, darbininkų, valstiečių ir studentų skulptūromis.

Kritikai sako, kad skulptūros yra sovietinės propagandos dalis ir žeidžia žmones, kovojusius už Lietuvos išsivadavimą iš sovietų okupacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių