Quantcast

Neris Vilniuje pakilo 1,5 metro, ledai užklojo krantinę

Ketvirtadienio naktį Neris Vilniuje pakilo apie 1,5 metro. Tačiau hidrometeorologai teigia, kad baimintis potvynio nereikia, mat susidariusios įvairaus dydžio ledo gniužulų, ižo sankamšos yra Neriai įprastas dalykas.

Neris per naktį pakilo apie 1,5 metro. Po Žaliuoju tiltu, taip pat kai kuriose kitose vietose susidarė ižo sankamšų, todėl vanduo pakilo. Upė dabar yra visiškai padengta ižu, bet kol kas nėra užšalusi. Kai Neris užšals, ižo sankamšos pradės plautis. Praėjusiais metais Neries krantinė visą žiemą laikėsi užpilta ir užšalusi“, – 15min.lt sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos specialistė Nijolė Juškienė.

Pasak jos, nežymus, apie 40 centimetrų, Neries vandens pakilimas buvo užfiksuotas jau vakar, tačiau sparčiausiai vanduo pakilo naktį. „Šiandien apie vidurdienį specialistai buvo nuvažiavę įvertinti situacijos. Po nakties vanduo dar buvo pakilęs apie porą centimetrų, tačiau vandens kilimas jau sustojo. Baimintis potvynio tikrai nereikia, Neriai tai yra labai būdinga – jos krantinė dažnai būna užpilta“, – sakė N.Juškienė.


Šiame straipsnyje: Nerisorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
ir įžymusis vamzdis užfiksuotas, o kas tas žalias per pastatas, gal koks tualetas?

portugalas

portugalas portretas
laukiam pavasario,va tada tai bus pakilimas...

Kasandra

Kasandra portretas
Nuimkit tą klaikią nosinę pavadinime - ne "užšąlusi", o "užšalusi" - nosinę palikit esamajam laikui arba keliaukit į ketvirtą klasę gramatikos mokytis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių