Quantcast

Nerimauja, kad Lukiškių aikštė liks be Vyčio

Keli parlamentarai kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, klausdami, kodėl neatsižvelgiama į parlamento išreikštą valią Lukiškių aikštėje įamžinti Vytį.

Jie teigia, kad Kultūros ministerijai inicijavus kūrybines dirbtuves, buvo išrinkti penki projektai, tačiau tik viename iš jų numatytas Vyčio paminklas.

Pasak parlamentarų, jiems kyla klausimų dėl to, kaip organizuojamas Lukiškių aikštės memorialo konkursas. Kultūros komiteto narys Vytautas Juozapaitis mano, jog daroma viskas, kad Vyčio Lukiškių aikštėje nebūtų.

„Aš esu daugiau negu tikras, kad viskas daroma tam, kad taip ir atsitiktų. Iš tikrųjų dar kol kas yra žaidžiamas „demokratinis procesas“. Kultūros ministerija suorganizavo viešąsias kūrybines dirbtuves ir dabar pakvietė komisiją, į kurią įeina ir užsienio ekspertai. Tai vėlgi klausimas – kokiu pagrindu atvažiuoja tie ekspertai, ar buvo skelbiami kažkokie viešieji pirkimai – kaip skaidriai tai buvo atlikta. Labiausiai skauda dėl to, kad visuomeninė iniciatyva buvo paneigta“, – LRT RADIJUI kalbėjo V. Juozapaitis.

Šių metų kovą „Vilmorus“ atlikta apklausa parodė, kad 76 proc. respondentų pritaria Vyčio paminklui Lukiškių aikštėje. Seimas gegužę už tai pasisakė beveik vienbalsiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nukvake beretes

nukvake beretes portretas
nerimauja...

Prusas

Prusas portretas
Pirma pas mus dailinku nera,lukiskiu aikste nori pavers smelio dezem kur sunys slapinsis,ar auto stotelem....antra,visi nori prakist savo nesamone,kur nesuprasi ka jis ten padare....ir pati didziausia beda ,atkatai!....pazintys,gimines!....tautos nuomene jiem nusisvilpt!.......sitoj aikstej turi but aiski skulptura,o ne kringeliai kazkokie,!

Aš portretas
Kaunas turi prieškarinės Lietuvos laisvės paminklą, kodėl nesukūrus laisvės pminklą atsikračius sovietinės okupacijos įamžinimui. Mes įsikabinom į vytį užsiciklinom ir daugiau nieko nematom.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių