Quantcast

Neries krantinėje pilamas „Puskalnis“

Kairiajame Neries krante priešais Vilniaus Pedagoginį Universitetą kyla menininko Roberto Antinio skulptūra „Puskalnis“. Tai – antroji iš trijų Neries krantinėje numatytų skulptūrų.

Pirmoji prieš kelias savaites išdygo Baltojo tilto pašonėje. Skulptūrą kūręs menininkas Mindaugas Navakas jai davė vardą „Dviaukštis“.

Trečiąją skulptūrą „Arka“ šalia Mindaugo tilto priešais Lietuvos energijos pastato langus menininkas Vladas Urbanavičius sukonstruos pavasariop.

Prie R.Antinio „Puskalnio“ šiuo metu pluša dešimties vyrų brigada. „Reikia ir inžinieriaus, ir architekto. Techniškai pastatyti šią skulptūrą nėra lengva“, - pasakojo darbo aikštelėje sutiktas R.Antinis.

Jo skulptūra kuriama iš metalo ir vamzdžių. Kai konstrukcijos bus sutvirtintos ir laikysis stabiliai, jos bus užpiltos žemėmis, iš kurių darbininkai suformuos kalną. Vėliau jį apželdins žole.

„Liks kyšoti tik vamzdžių ertmės – jos bus tarsi kalno akys, sujungiančios abu Neries krantus. Vamzdžiai simbolizuos komunikaciją tarp krantų. Iš skirtingų krantinės vietų skulptūra atrodys vis kitaip – kiekvienas galės turėti savo interpretaciją, kaip ją suvokti“, - pasakojo R.Antinis. 

Skulptūrų likimai neaiškūs

Skulptūros dygsta, tačiau pasitenkinimo neteikia nei miesto estetams, nei valdžiai. „Vilniaus diena“ primena, kad jų atsiradimas Neries krantinėje kėlė karštas diskusijas miesto savivaldybėje. 

Plačiau apie tai skaitykite rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“


Šiame straipsnyje: antinispuskalnis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių