Quantcast

Nemokamose ekskursijose - turistų giduose neaprašytas Vilnius

Kasdien, lygiai vidurdienį, Vilniuje prie miesto rotušės, laukia vaikinas su geltonais marškinėliais ir senoviniu lagaminu. Jis – ne gidas. Tik miesto poetas, pasakojantis apie jo istoriją ir gyventojus. Nemokamai.

„Dabar, kai jūs stovite čia, prie Vilniaus rotušės, Rygoje, Taline ir Tamperės mieste Suomijoje, taip pat prasideda ekskursijos su miesto poetais, kurie laukia svečių, apsirengę tokiais pat marškinėliais ir laikantys tokius pačius lagaminus", – nusišypsojo žinomas keliautojas Dainius Kinderis susirinkusiai maždaug dešimties užsieniečių grupei.

Nuo šių metų balandžio 1-osios kasdien jis arba jo bendraminčiai kasdien laukia atvykėlių, norinčių pamatyti kitokį, nenugludintą Vilnių.

Vietas, apie kurias nerašo nė vienas turistams skirtams gidas, kurios nepažymėtos žemėlapiuose ir kurias netgi žino ne kiekvienas vilnietis. „Mes nesame gidai. Mes – miesto poetai. Ir jūsų nevadiname turistais, nemėgstu šito žodžio. Jūs – užsieniečiai, svečiai, galiausiai – draugai, kurie kartu su manimi einate pasivaikščioti po miestą", – prieš pradėdamas ekskursiją paaiškino jis. Norintiems prisijungti – tik du nurodymai: eiti kartu ir nepamiršti šypsotis.

Idėja vesti mieste nemokamas ekskursijas D.Kinderiui kilo dėl tos pačios visų keikiamos krizės. „Mano draugas anglas darydavo ekskursijas Rygoje. Kai prasidėjo krizė, galvojome, kokių ekskursijų dabar reikia žmonėms. Nusprendėme – nemokamų. Taip atsirado šitas draugiškas ratas", – pasakojo D.Kinderis.
Nors pats išmaišęs pusę pasaulio, jis įsitikinęs, kad Vilnius – puikus miestas, kuriame yra daug ką pamatyti.

Plačiau apie tai - šeštadienio „Vilniaus dienos“ dienraštyje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių