Quantcast

Nemiegantys Vilniaus rajonai: ką veikti vakare Žirmūnuose

  • Teksto dydis:

Prieš dieną Trakų Vokėje startavęs Vilniaus bendruomeniškumo skatinimo festivalis „Ne-miegantys rajonai“, šiandien, žadino žirmūniečius, jų kaimynus ir visus tuos, kurie atvyko į kūrybiškus užsiėmimus visai šeimai „Rajonas, upė ir žmogus".

Pasidžiaugti 3 metus gyvuojančiu festivaliu susirinko gausus būrys gyventojų ir sostinės vadovas Remigijus Šimašius.

Prie Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmų jau trečius metus iš eilės susirinkę žirmūniečiai mėgavosi įvairiomis nemokamomis pramogomis – dirbtuvėmis skirtomis vaikams ir suaugusiems, miesto bibliotekos inicijuotais knygų mainais, ekskursija su „Gatvės gyvos“ gido specialiai parengtu maršrutu ir kt.

„Man be galo džiugu matyti, kad vilniečiai buriasi į bendruomeniškas šventes, jungiasi bendriems projektams, stiprina tarpusavio saitus. Vilnius visada buvo atvirų ir laisvų žmonių miestu, o tokie projektai yra proga bendruomenėms susirinkti, susipažinti su tolimesniais kaimynais, su kuriais atrasti bendraminčių ir naujų draugų. Niekas taip nesujungia, kaip bendra veikla su kaimynais, todėl palaikau ir skatinu tokias idėjas mūsų mieste.“ – sakė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Įdomių veiklų čia rado visi – tiek suaugę, tiek vaikai. Mažiesiems žirmūniečiams skirtas architektų Gabrielės ir Antano Šarkauskų (Š A atelier) vedamas užsiėmimas, kvietė sukurti savo rajono viziją. O suaugusiųjų laukė kūrybinės „Vivacolor“ dažymo dirbtuvės, kuriose gyventojai kūrė naujus interjero akcentus savo namams iš dažų skardinių.

Vakaro pabaigoje visi Žirmūnų rajono gyventojai bei svečiai buvo pakviesti prisėsti ir pažiūrėti režisieriaus Arūno Matelio filmą „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.

Jau trečius metus iš eilės bendruomeniškumo skatinimo festivalis „Ne-miegantys rajonai“ šiemet kviečia net šešių Vilniaus rajonų gyventojus dalyvauti įdomiuose kultūros renginiuose jų rajono aplinkoje. Rugsėjo 5 d., startavęs viename labiausiai nutolusių Vilniaus mikrorajonų Trakų Vokėje festivalis, be jau įvykusio susiėjimo Žirmūnuose, rugsėjo 12 d. lauks vilniečių Lazdynuose, rugsėjo 13 d. – Naujininkuose, rugsėjo 14 d. – Justiniškėse. Festivalio baigiamasis renginys vyks rugsėjo 15 d., šeštadienį, 17.00-22.00 val. Pilaitės rajone, prie vietinių gyventojų pamėgtų meno dirbtuvių „Beepart“.

„Šiais metais galime pasidžiaugti pagausėjusia programa, įvairesnėmis veiklomis, didesniu mikrorajonų skaičiumi. 2016 metais startavę su trimis mikrorajonais, šiais metais padedami rėmėjų – Lietuvos kultūros tarybos, nekilnojamo turto plėtotojos „Eika“ ir Vilniaus miesto savivaldybės, apimsime jau net šešias lokacijas nutolusias nuo miesto centro“, – pasakoja festivalio organizatorė E. Belozaraitė.

Vilniaus miesto savivaldybė rūpinasi, kad bendruomeniškumą skatinantys projektai plėstųsi ir pasiektų visus sostinės gyventojus ir jų artimą aplinką, todėl jau trečius metus įgyvendina ne vieną projektą, kurių tikslas – atnaujinti dešimtmečiais apleistą infrastruktūrą, sutvarkyti ar įrengti žaliuosius skverus, kuriuose būtų galima leisti laiką bei pramogauti, taip pat skatina vietos bendruomenes organizuoti įvairius renginius toliau nuo miesto centro įsikūrusiems rajono gyventojams. Vieni tokių –  savivaldybės meno rėmimo programa „Kuriu Vilnių“, Gyvenamosios aplinkos gerinimo programa bei šis savivaldybės remiamas projektas „Ne-miegantys rajonai“  .



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių