Quantcast

Nelegalų mėsos verslą sužlugdė FNTT

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai, kartu su Vilniaus apskrities valstybine mokesčių inspekcija ir Vilniaus apylinkės prokuratūra, išaiškino grupę asmenų užsiėmusių nelegaliu mėsos verslu.

Iš Lenkijos į Lietuvą jie gabendavo kiaulienos skerdieną ir parduodavo Vilniaus apskrities verslininkams. Veiklą sumanūs verslininkai vykdė neturėdami jokių buhalterinės apskaitos dokumentų.

2009 m. birželio 22–23 dienomis FNTT ir Vilniaus m. apylinkės prokuratūros pareigūnai Vilniaus apskrityje sulaikė 4 „verslininkus“, tarp jų ir Lenkijos pilietį. Jiems pareikšti įtarimai dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos vedimo.

Iš viso įtarimai dėl apgaulingos buhalterinės veiklos vedimo pareikšti 10 asmenų. Jiems paskirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.
Tyrimo metu nustatyta, kad bendrininkai 2009 m.

balandžio–birželio mėnesiais Lenkijoje nusipirko ne mažiau kaip 180 tonų kiaulienos ir ne mažiau kaip per 18 kartų įvežė į Lietuvą.

90 tonų skerdienos jie be jokių buhalterinės apskaitos dokumentų pardavė dviem Lietuvos įmonėms, kurios vėliau tiek šią kiaulienos skerdieną, tiek iš jos pagamintus rūkytos mėsos gaminius be jokių buhalterinės apskaitos dokumentų perpardavė dar penkioms Vilniaus apskrityje registruotoms įmonėms.

Tyrimo metu buvo atliktos kratos šių įmonių gamybinėse ir administracinėse patalpose, įtariamųjų asmenų automobiliuose bei gyvenamosiose vietose. Kratos metu rasta tiek pačios skerdienos, tiek iš jos pagamintų rūkytos mėsos gaminių. Taip pat paimta kompiuterinė įranga, buhalterinės apskaitos dokumentai, kuriuose užfiksuota daug tyrimui vertingos informacijos. Lenkijos piliečio automobilyje, kuriuo ir buvo gabenama kiauliena, kratos metu rasta ir paimta 15210 eurų, gautų už jau parduotą mėsą.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorai mano, kad įtariamųjų šioje byloje gali būti ir daugiau.

Už apgaulingą apskaitos tvarkymą Lietuvos baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.


Šiame straipsnyje: nelegali mėsaFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių