Quantcast

Negavę leidimo mitinguoti studentai skundžiasi teismui

Piliečių grupės „Studentų pasipriešinimas“ nariai trečiadienį teismui apskundė Vilniaus miesto savivaldybės sprendimą neišduoti leidimo mitinguoti prie Seimo.

Vasaro 19 dieną studentų planuotame mitinge buvo ketinama „parodijuoti Lietuvos valstybės degradaciją Baltarusijos režimo link, kuris irgi draudžia bet kokius protesto mitingus“ ir informuoti visuomenę apie Seimo ketinimus „privatizuoti visus mūsų šalies universitetus bei kolegijas“.

Miesto valdžia leidimo neišdavė esą dėl to, kad mitingo rengėjai negalėjo užtikrinti viešosios tvarkos.

Pasak Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus Gintauto Palucko, leidimai mitinguoti prie Seimo nebus išduoti, jei organizatoriai neužtikrins, kad renginyje dalyvaus ne daugiau kaip 300 žmonių.

„Jeigu atvirai, pastaruosius penkiolika metų įstatymo nuostatai buvo nuosekliai pažeidinėjami - nei aptveriama buvo, nei atstumai išlaikomi. Bet po sausio 16-osios sulaukėme labai daug priekaištų. Be abejo, įstatymas yra įstatymas, ir mes buvome neteisūs anksčiau griežtai jo netaikydami", - „Vilniaus dienai“ sakė G.Paluckas.

Per sausio 16 dieną prie Seimo vykusį Profsąjungų organizuotą mitingą kilo riaušės, piketuotojai išdaužė beveik šimtą parlamento rūmų langų.


Šiame straipsnyje: studentaimitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių