Quantcast

Naujų butų sostinės centre gyventojams ruošia nemalonią staigmeną

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžia NT statytojus nori įpareigoti įrengti mažiau automobilių stovėjimo vietų.

 

Vilniaus miesto savivaldybės tarybai svarstant, kaip mieste būtų galima pagerinti ekologiją ir viešąjį transportą, siūloma Senamiestyje ir Centre statomų butų vystytojams leisti įrengti mažiau automobilių stovėjimo vietų nei nustatyta dabar, rašo portalas delfi.lt.

Vietoj to būsto pirkėjams ir Senamiesčio gyventojams pasiūlyti bendras automobilių stovėjimo aikšteles. Naujų butų pirkėjams vietoj automobilių stovėjimo vietos galbūt būtų siūlomas, pavyzdžiui, kelerių metų bilietas naudotis viešuoju transportu.

Planuojama kad už kiekvieną papildomą – viršijančią leistiną ribą – parkavimo vietą vystytojai savivaldybei turės sumokėti 2–6 tūkst. eurų.

Savivaldybės atstovas sako, kad nauja tvarka gali būti priimta gana greitai, nes šiuo metu vystomas dešinysis Neries krantas. Jei čia atsiras daugybė naujų objektų, teks tiesti plačias gatves, kad automobilių srautas būtų suvaldytas, o fiziškai tai neįmanoma, todėl pasirenkamas Skandinavijos variantas, kai mašinos į miestų centrus paprasčiausiai neįleidžiamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir aš pritariu!!!

ir aš pritariu!!! portretas
neleisti gyventi miesto centre, neleisti gyventi apskritai mieste, vaikščioti tik pėsčiomis ir tik vaikščiojimui griežtai nustatytose ir atitinkamai pažymėtose vietose, negadinti oro, garsiai nekalbėti, nesijuokti, nekvėpuoti. tada neliks spūsčių, miesto poras bus švarus, nekvėpuodami ir negadindami oro gyventojai ženkliai prisidės prie kovos su klimato atšilimu ir visi gyvensime ilgai ir laimingai. amen.

As pritariu!

As pritariu! portretas
Neleisti mašinų į miestų centrus!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių