Quantcast

Naujoji Vilniaus valdžia žada permainas

Vilniaus laukia permainos. Taip savo artimiausius planus planus sostinėje pristatė naujoji miesto valdžia. Spaudos konferencijos metu Vilniaus meras Vilius Navickas paminėjo šešias pagrindines sritis, kuriose turėtų įvykti permainos.

„Artimiausiu metu peržiūrėsime šių metų Vilniaus miesto biudžetą. Svarbiausia – taupymas, tinkamas finansinių srautų perskirstymas. Kai visa šalis veržiasi diržus, keistokai atrodo administracijos išlaikymui didinamos lėšos, Vilniaus miesto įvaizdžio kūrimui skiriamas milijonas“, – sakė jis.

V. Navicko teigimu, kita prioritetinė sritis – miesto šilumos ūkis. „Krintant kuro kainoms, turėtų pigti ir šildymas, o ne atvirkščiai, kaip yra dabar. Itin svarbu sustiprinti Savivaldybių vaidmenį šilumos kainų reguliavimui, kuris šiuo metu yra tik butaforinis. Todėl aktyviai bendradarbiausime su Vyriausybe, revizuojant Šilumos ūkio įstatymą“, – žadėjo meras.

Pristatydamas socialinių paslaugų teikimo sostinėje viziją, V. Navickas patikino visų pirma sieksiąs skaidrumo. „Šiuo metu socialinių paslaugos mieste nėra pakankamai skaidrios. Nuvažiuokite prie naujųjų Socialinio būsto namų Pilaitėje – pamatysite, kokie automobiliai ten stovi. Šiandien nesu tikras, kad socialinį būstą gauna būtent tie, kuriems labiausiai jo reikia“, – kalbėjo jis.

Mero pavaduotojas G. Babravičius teigė matąs nemažai neišsemtų galimybių kultūros, švietimo, sporto srityse. „Kuo skubiau įvertinsime Vilniaus – Europos kultūros sostinės situaciją. Neabejoju, kad atrasime būdų, kad šventė neužgestų“, – optimizmo nestokojo švietimo ir kultūros sritis kuruojantis G. Babravičius.

„Deja, šiuo metu Vilnius yra autsaideris, kalbant apie sporto rėmimo sritį. Jau taip istoriškai susiklostė, kad miestas tiesiog neturi tradicijų tinkamai finansuoti sportą. Šiuo metu tai yra visiškai nepriimtina – juk sportas didina jaunimo užimtumą ir mažiną nusikalstamumą“, – teigė G. Babravičius.

Naujieji sostinės valdančiosios koalicijos partneriai taip pat sutarė aktyvinti Vilniaus – saugaus miesto programą. „Ypatingą dėmesį skirsime ne tik efektyvesniam miesto savivaldybės bendradarbiavimui su teisėsaugos institucijomis, bet ir „Saugios kaimynystės“ principo skatinimui. „Saugi kaimynystė“ – piliečių bendradarbiavimas, aktyvių bendruomenių savo rajone kūrimas, suvokimas, kad už savo saugumą esame atsakingi ir mes patys“, – sakė mero pavaduotojas R. Adomavičius.


Šiame straipsnyje: vilniaus saviivaldybėNavickas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių