Quantcast

Naujoji Vilniaus valdančioji koalicija pasidalino postus

  • Teksto dydis:

Išrinktasis Vilniaus miesto meras, Liberalų sąjūdžio atstovas Remigijus Šimašius patvirtino, kad partijoms galutinai sutarus dėl būsimų darbų ir kuravimo sričių sostinės savivaldybėje, penkios partijos antradienio rytą pasirašys koalicijos sutartį.

Išrinktasis Vilniaus miesto meras, Liberalų sąjūdžio atstovas Remigijus Šimašius patvirtino, kad partijoms galutinai sutarus dėl būsimų darbų ir kuravimo sričių sostinės savivaldybėje, penkios partijos antradienio rytą pasirašys koalicijos sutartį.

„Taip, rytoj, dešimtą valandą“, - BNS pirmadienį informavo R.Šimašius.

Jis taip pat sakė, kad liberalai paskelbs ir kas iš jų taps vicemeru. Ar bus įvardinti ir kiti du vicemerai, kurių postai atiteko Lietuvos socialdemokratų partijai ir Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD), jis sakė dar nežinantis, nes jų kandidatūras dar turi tvirtinti partijų vadovybės.

R.Šimašius taip pat patvirtino, kad sutarta, jog keturi komitetų pirmininkų postai atiteks liberalams, trys - TS-LKD, vienas - socialdemokratams.

BNS žiniomis, liberalų vicemeru turėtų tapti krepšinio specialistas ir verslininkas Linas Kvedaravičius, socialdemokratai į postą ketina deleguoti buvusį savo kandidatą į sostinės merus Gintautą Palucką, tuo metu TS-LKD atstovai dėl savojo kandidato dar nėra iki galo apsisprendę. Tarp minimų kandidatų - tarybos narys Valdas Benkunskas ir buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Koalicijos sutarties projekte numatoma, kad liberalų vicemeras kuruos sporto ir kultūros, neformalaus ugdymo, miesto plėtros, miesto ūkio, aplinkos apsaugos ir atliekų tvarkymo sritis, konservatorių atstovas turėtų būti atsakingas už energetiką ir švietimą, socialdemokratų - už sveikatą, viešąją tvarką ir socialinius reikalus.

Pagal planuojamą pasirašyti koalicijos sutartį, liberalams taip pat turėtų atitekti Kultūros, švietimo ir sporto, Aplinkos, Ekonomikos ir finansų, Tautinių bendrijų ir savivaldos plėtojimo vadovų postai. Paslaugų ir miesto ūkio, Miesto plėtros bei Socialinių reikalų komitetams turėtų vadovauti konservatorių atstovai, socialdemokratams turėtų atitekti Sveikatos komiteto vadovo postas.

Kontrolės komitetas tradiciškai turėtų atitekti opozicijai - siūloma, kad jam vadovautų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas.

Kaip ir socialdemokratai, keturis mandatus taryboje iškovojęs „Lietuvos sąrašas“ turėtų gauti Ekonomikos, Kultūros, švietimo ir sporto bei Miesto plėtros komitetų pavaduotojų pozicijas, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai turėtų skirti komitetų pavaduotojus Aplinkos bei Tautinių bendrijų ir savivaldos plėtojimo komitetuose.

Rinkimuose Vilniaus savivaldybėje liberalai iškovojo 16 vietų (įskaitant merą), TS-LKD - aštuonias, socialdemokratai ir „Lietuvos sąrašas“ - po keturias, „tvarkiečiai“ - tris. Iš viso koalicija turės 35 vietas savivaldybės taryboje iš 51.

Opozicijoje liksiantys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovai atitinkamai yra gavę dešimt ir šešis mandatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių