Quantcast

Nauji parkomatai sostinėje – jau šį rudenį?

Naujus automobilių stovėjimo aikštelių bilietų automatus Vilniaus valdžia planuoja įrengti rudenį, jie miestui kainuos apie 1,4 mln. litų, nurodė savivaldybės atstovai.

„Vilniaus diena“ jau rašė, kad miestas artimiausiu metu pirks šimtą vien saulės energiją naudojančių parkavimo automatų. 

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas aiškina, kad būsimas pirkinys leis sutaupyti nemažai pinigų.

„Nauji automatai veiks nuo saulės energijos, kas leis į metus sutaupyti apie 130 tūkst. Lt, išleidžiamų elektros energijai. Taip pat bus galimybė atsiskaityti e-bilieto kortele. Automatai veiks sistemoje, kas leis per metus sutaupyti apie 120 tūkst. Lt priežiūros sąnaudų, taip pat apie 20 tūkst. Lt inkasavimo sąnaudų“, -- dėstė G. Bliuvas.

„Susisiekimo paslaugų“ vadovas nurodė, kad naujus bilietų automatus automobilių stovėjimo aikštelėse planuojama įrengti rudenį – spalio-lapkričio mėnesiais.

„Senųjų automatų numatoma atsisakyti – jie gali būti parduodami sukomplektuoti arba dalimis. Dalis automatų yra natūraliai susidėvėję, pardavimui galės būti naudojamos tik atskiros dalys“, - tvirtino G. Bliuvas.

Šiuo metu Vilniuje yra įrengti 232 automobilių stovėjimo bilietų automatai.

Savivaldybė nurodo, kad automatų amžius 9-12 metų, jų remontui išleidžiama daugiau nei 100 tūkst. litų per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių