Quantcast

Naujasis Vilniaus meras imasi mokyklų pertvarkos

  • Teksto dydis:

R. Šimašius užtikrino, kad mokyklų pertvarka bus vykdoma ne vadovaujantis politinėmis simpatijomis ar antipatijomis, o skaičiais ir argumentais.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius aptarė mokyklų tinklo pertvarką su Vilniaus mokyklų vadovų asociacija.  Susitikime aptarta jau 10 metų įgyvendinama ir niekaip nepabaigiama Vilniaus mokyklų tinklo pertvarka.

Naujoji Vilniaus miesto savivaldybės taryba turės įgyvendinti dar ankstesnės valdžios patvirtintą "Bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2014-2015 metų bendrąjį planą". Šis planas skirtas įgyvendinti Švietimo ministerijos parengtą Švietimo įstatymą, pagal kurį iki naujų mokslo metų pradžios Lietuvoje neturi likti vidurinių mokyklų, ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2011 m. birželio 29 d. nutarimą, kuriame nustatyta, kad miesto gimnazijos, išskyrus pakraščio mokyklas, turi būti keturmetės.

Meras atkreipė dėmesį, kad gimnazijų bei progimnazijų asociacijos remia reformą, mat ji suteikia galimybę subalansuoti moksleivių srautus Vilniaus mieste ir kelti mokymosi kokybę. 

„Kodėl vienos mokyklos mieste turi stovėti pustuštės, o kitos - braškėti per siūles? Nieko nedarymas labai brangiai kainuoja ne tik miestui, bet ir jo gyventojams", - sutikime su mokyklų vadovų asociacija kalbėjo Vilniaus meras.

Pasak Vilniaus mokyklų vadovų asociacijos pirmininko, tyrimai rodo, kad priimtų sprendimų dėl mokyklų tipų ir tinklo pertvarkymo keitimas ar įgyvendinimo vilkinimas neleidžia mokyklų bendruomenėms koncentruotis ties mokymosi kokybės klausimais.

„Jeigu mes galvojame apie mokinius, tai mes turime sutvarkyti tinklą ir jeigu buvo ryžtas pereiti prie tos sistemos ir pripažinta, kad ta sistema yra geresnė, tai reikia to nuosekliai laikytis", - apie mokyklų tinklo pertvarką susitikime kalbėjo Jono Pauliaus II gimnazijos direktorius Adam Blaškevič.

Meras užtikrino, kad mokyklų pertvarka bus vykdoma ne vadovaujantis politinėmis simpatijomis ar antipatijomis, o skaičiais ir argumentais.

Šiuo metu Vilniuje veikia 31 gimnazijų, 14 progimnazijų , 14 pagrindinių ir 21 vidurinių mokyklų.

Susitikime dalyvavo Lietuvos gimnazijų asociacijos direktorius, kuris yra ir mokyklų vadovų asociacijos pirmininkas Edmundas Grigaliūnas, Mykolo Biržiškos gimnazijos direktorius Valdemaras Kaupinis, Prano Mašioto pradinės mokyklos direktorė Jūratė Mikulskienė, "Vyturio" pradinės mokyklos direktorė Aušra Drumstienė, Jono Pauliaus II gimnazijos  direktorius Adam Blaškevič bei Sausio 13-tosios mokyklos direktorė Birutė Rudzinskienė,  Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas bei Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Vytautas Mitalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas MO

Pranas MO portretas
Paskaitykite knygelę apie Drakoną....ten parašyta, kaip Geradarys nuėjęs nugalėjo Drakoną ir pradėjo jo auksą žarstyti..ir pats pavirto Drakonu

o kur Kaunas?

o kur Kaunas? portretas
O kodėl naujasis meras nesiima Kauno m. mokyklų pertvarkos. Vėl išimčių virtinė, peudo gerų mokyklų. tas planas, apie kurį vakar sužinojo švietimiečiai, absurdiškas. Vėl išimtys, vis tiek nori padaryti gerus ir geresnius. Kauniečiai Merą rinko (bent dauguma) manydami, kad bus sąžininga pertvarka. O ką matome: Kovo 11- ajai išimtis (yra aliuziją į jo bendrapartietę), Vyturiui, Julijanavai ir kt. taip pat. NUSIVYLIAU ŽIAURIAI
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių