Quantcast

Naujas partnerystės projektas – jaunimo užimtumui didinti Vilniaus apskrityje

  • Teksto dydis:

2013 m. lapkričio mėn. Vilniaus teritorinė darbo birža tapo viena iš Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacijos projekto ,,Partnerystės sukūrimas Jaunimo garantijų schemos įkūrimui Vilniaus apskrityje“ partnerių. Projektas finansuojamas Europos Komisijos Užimtumo, socialinių reikalų ir įtraukties generalinio direktorato lėšomis, juo bus siekiama  plėtoti partnerių tinklą jaunimo užimtumui didinti.

Viena svarbiausių Europos Komisijos siūlomos „Jaunimo garantijų“ iniciatyvos įgyvendinimo prielaidų – stiprios partnerystės su suinteresuotaisiais subjektais mezgimas ir paramos priemonės darbo jėgos integracijai užtikrinti.

Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacija kartu su partneriais – Vilniaus teritorine darbo birža, Lietuvos profesine sąjunga ,,Solidarumas“, Lietuvos darbo federacijos jaunimo organizacija ir VšĮ Projektų valdymo ir mokymo centru numatė konkrečius veiksmus, kaip kompleksiškai skatinti tvarų jaunimo užimtumą teikiant profesionalias paslaugas įdarbinimo tarpininkavimo, mokslo ir švietimo, darbdavių ir profesinių sąjungų atstovavimo srityse.

Pagrindinis projekto tikslas yra sukurti mokymo ir motyvavimo sistemą, garantuojančią tikslingą jaunimo mokymą, suteikiančią praktinę darbo vietą ir efektyviai prisidedančią prie kiekvieno konkretaus asmens integravimo į darbo rinką. Taip pat projekto veiklomis bus skatinamas jaunimo verslumas, pristatomos galimybės būti aktyviais piliečiais.

Numatoma projekto tikslinė grupė – absolventai, jauni bedarbiai ir nepakankamai išsilavinę arba žemos kvalifikacijos asmenys, kurių amžius – 16-24 metai. Projekto veiklomis numatyta sukurti žinių suteikimo ir motyvacinę užimtumo schemą 200 dalyvių.

Vilniaus teritorinė darbo birža padės atrinkti tikslinę projekto grupę ir tarpininkaus įdarbinant atrinktus jaunus asmenis Vilniaus apskrityje.

Projektas bus vykdomas aštuoniose savivaldybėse: Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Elektrėnų, Trakų, Ukmergės, Širvintų, Švenčionių ir Šalčininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių