Quantcast

Nacionalinė dailės galerija kviečia į parodas už litą

Šį savaitgalį Nacionalinė dailės galerija Vilniuje (Konstitucijos pr. 22) kviečia apsilankyti baigiamose rodyti parodose „Modernizacija. XX a. 7-8 dešimtmečių Baltijos šalių menas, dizainas ir architektūra„ ir „Mūsų metamorfiškoji ateitis. Dizainas, techninė estetika ir eksperimentinė architektūra Sovietų Sąjungoje 1960-1980 m.“.

Vasario 10-12 d. galerijos bilietas kainuos tik 1 Lt, vyks filmų peržiūra, nemokamos ekskursijos po parodą, įdomūs edukaciniai užsiėmimai.

Vasario 10-12 d., penktadienį-sekmadienį, Nacionalinė dailės galerija kviečia lankytojus į išskirtinę programą, uždarant parodas „Modernizacija. XX a. 7-8 dešimtmečių Baltijos šalių menas, dizainas ir architektūra„ ir „Mūsų metamorfiškoji ateitis. Dizainas, techninė estetika ir eksperimentinė architektūra Sovietų Sąjungoje 1960-1980 m.“.  Galerijos bilietas kainuos tik 1 Lt, vyks filmų peržiūra, nemokamos ekskursijos po parodas ir edukaciniai užsiėmimai.  

Parodoje „Modernizacija. XX a. 7-8 dešimtmečių Baltijos šalių menas, dizainas ir architektūra" eksponuojami reikšmingiausi XX a. 7-8 dešimtmečių Estijos, Latvijos ir Lietuvos architektūros, dizaino, taikomosios dailės kūriniai, jų projektai, fotografijos, filmuota medžiaga. Projektas siekia išryškinti šį į praeitį grimztantį Estijos, Latvijos ir Lietuvos modernios kultūros segmentą, įtraukti jį į pokarinės Europos techninės, socialinės ir kultūrinės modernizacijos kontekstą.

Antrojoje parodoje „Mūsų metamorfiškoji ateitis. Dizainas, techninė estetika ir eksperimentinė architektūra Sovietų Sąjungoje 1960-1980 m." tyrinėjami progresyvūs 7-8 dešimtmečių sovietinės architektūros ir dizaino projektai, kuriuose buvo siekiama sukurti naują idealią gyvenamąją aplinką.  

Svetingojo savaitgalio programa:

Penktadienį-šeštadienį, vasario 10-11 d., NDG informacijos centre - komunistinio laikotarpio Lietuvos ir kitų šalių architektūrą, dizainą, meną tyrinėjančių knygų ekspozicija.

Šeštadienį-sekmadienį, vasario 11-12 d., NDG auditorijoje - parodoje „Modernizacija. XX a. 7-8 dešimtmečių Baltijos šalių menas, dizainas ir architektūra“ rodomų dokumentinių filmų programa.

Penktadienį, vasario 10 d., 17 val. - nemokama ekskursija po parodą
„Modernizacija. XX a. 7-8 dešimtmečių Baltijos šalių menas, dizainas ir architektūra“ su viena parodos kuratorių NDG vadove Lolita Jablonskiene.

Šeštadienį, vasario 11 d., 12 ir 16 val. - nemokamos ekskursijos po parodą „Modernizacija. XX a. 7-8 dešimtmečių Baltijos šalių menas, dizainas ir architektūra" su NDG gidu.

Šeštadienį, vasario 11 d., 12-14 val. ir 15-17 val. NDG edukacijos kube kviečiame susipažinti su parodose  pristatomo laikmečio spauda, pažaisti tuo metu kurtus stalo žaidimus, pasiklausyti muzikos.

Vasario 12 d., sekmadienį, 13-16 val. edukaciniame kube šeštadienio 12-14val. ir 15-17 val. programa (spauda, žaidimai, muzika).

Sekmadienį, vasario 12 d., 12 val. - nemokama ekskursija anglų kalba po parodą „Mūsų metamorfiškoji ateitis. Dizainas, techninė estetika ir eksperimentinė architektūra Sovietų Sąjungoje 1960-1980 m." su vienu parodos kuratorių Andresu Kurgu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių