Quantcast

Moteris pasidalijo karčia patirtimi: po nesusipratimo gatvėje – vyriškio smūgiai?

Vilnietė Vilija (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) praėjusio ketvirtadienio nepamirš ilgai – kaip teigia pati moteris, eilinį nesusipratimą gatvėje vainikavo smūgių lavina.

Balandžio 26 d. rytą moteris net negalėjo pagalvoti, kokį nemalonų incidentą jai teks patirti priešpiet, apie 11 val. Vilija kaip įprastai važiavo iš privataus savo darbo kiemo, esančio sostinėje, Palangos g. 4.

„Gal raudonos spalvos „Citroen” vairuotojas nežino kelių eismo taisyklių, o gal tiesiog jį visuomet visi praleidžia, tačiau šioje situacijoje jis turėjo praleisti mane ir rankos mostu aš jam tą parodžiau”, – įvykio pradžią pasakoja Vilija.

To, kas vyko toliau, vilnietė tikrai nesitikėjo. O apie tai prabilti viešai galėjo tik praėjus parai.

Ne tik keiksmai, bet ir smūgiai

„Tai buvo tvarkingai apsirengęs vyras, kuris staigiai išlipo iš savo automobilio ir pradėjo eiti link manęs. Nieko blogo nepagalvojau ir atsidariau langą. O jis pradėjo mane koneveikti visais įmanomais rusiškais keiksmažodžiais, po kurių pajutau smūgius alkūne”, – praėjus net kelioms dienoms susijaudinimą vis dar sunkiai tvardė ji.

Kaip teigia Vilija, kiek kartų vyras jai trenkė, nepamena, nes už viską labiau ji buvo ištikta šoko. Laimė, visi smūgiai skriejo į moters petį, o ne į veidą ar galvą.

„Stengiausi uždaryti langą, tačiau jam pradėjus kilti vyras vėl man tvodavo ir nuo judesio jis nusileisdavo. Galiausiai jis atsitraukė ir sparčiu žingsniu grįžo į savo automobilį. Sėdo į jį ir išvažiavo. Džiaugiuosi, kad bent nufotografuoti suspėjau”, – toliau dėstė vilnietė, kuri prisipažįsta, kad tuo metu tik sugebėjo paskambinti savo vyrui.

Moteris suprato, kad kviesti policiją jau nėra prasmės, nes minėtas vyras iš įvykio pasišalino. Savo vyro paskatinta vilnietė nuvažiavo į Vilniaus miesto 3-ąjį policijos komisariatą. Čia ji parašė pareiškimą ir išdėstė pareigūnams aplinkybes.

Jis pradėjo mane koneveikti visais įmanomais rusiškais keiksmažodžiais, po kurių pajutau smūgius alkūne.

Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalui patvirtino, kad ketvirtadienį apie 11 val. gautas pranešimas apie minėtą įvykį. Daugiau informacijos policijos atstovė nepateikė, nes, pasak jos, tą draudžia asmens privatumo apsauga.

Praėjus parai po šio įvykio Vilija apie tai nusprendė parašyti savo socialinio tinklalapio „Facebook” paskyroje. Kaip teigia moteris, jos tikslas – kad kiti žmonės, o ypač – moterys, būtų budrūs panašiose situacijose. 

„Netrukau sužinoti, kad tas vyras – A. Č., iš pirmo žvilgsnio labai tvarkingas, turintis savo įmonę draudimo brokeris. Informaciją apie jį nesunkiai radau internete”, – atvirtai dėsto moteris ir pamini, kad vyro kontora randasi visai šalia įvykio vietos.

Portalui vilnietė pasakojo, kad yra pasiruošusi visiems galimiems scenarijams ir nors apie patirtą smurtą nėra lengva kalbėti, tačiau taip ji nori paskatinti ir kitas moteris. Vilija patikino, kad jos tikslas nėra kažkaip specialiai pakenkti minėtam asmeniui, tačiau, pasak moters, viešas kalbėjimas padeda padrąsinti kitus elgtis taip pat panašioje situacijoje.

„Jeigu bučiau vyras, taip atsitikę tikrai nebūtų. Kadangi esu moteris, apsiginti tiesiog negalėjau. Nebijojau atidarydama langą, o dabar, kai jau vis tiek gavau per šonus, tai neturiu ko bijoti dar labiau. Pasisaugokit ir apsaugokit kitus. Ypač – kitas”, – ragina pašnekovė.

Pranešė Draudimo brokerių rūmams

Vilijos istorija feisbuke sulaukė didžiulio internautų dėmesio. Ir moterys, ir vyrai negailėjo paskatinimų ir pagyrų už drąsą kalbėti. Moters minėtas incidento dalyvis taip pat sulaukė dėmesio, tik ne tokio malonaus, kaip įrašo autorė. Tarp komentuojančiųjų atsirado ir paguodžiančių, ir patariančių, o viena moteris paragino kreiptis į Draudimo brokerių garbės teismą.

„Sužinojau, kad Draudimo brokerių rūmai savo nariams kelia aukštus etikos reikalavimus, todėl nusprendžiau apie situaciją informuoti ir juos”, – toliau savo veiksmus vardija vilnietė.

Draudimo brokerių rūmai yra draudimo brokerius vienijanti ir draudimo brokerių savivaldos principus įgyvendinanti asociacija, kurios pagrindinis tikslas – koordinuoti savo narių veiklą, siekiant užtikrinti nepriekaištingą draudimo brokerių paslaugų teikimą, gerinti draudimo brokerių veiklos aplinką bei sąlygas.

Asociacijos internetiniame puslapyje galima rasti, kad kiekvienas draudimo brokeris privalo laikytis aukštų etikos standartų ir profesinėje, ir kitoje veikloje, asmeniniu elgesiu aukštinti savo profesiją ir draudimo brokerio vardą, prisiminti, kad pagal jo elgesį sprendžiama apie visą profesinę bendruomenę.

Ta moteris man parodė nepadorų gestą, pirštą savo. Aš ir pats ketinu kreiptis į policiją, nes taip kelyje elgtis negalima. Aš turiu ir liudininką, kuris viską matė, užfiksavo.

Portalui pavyko susisiekti su Draudimo brokerių rūmų direktore Raminta Žimkute. Moteris patvirtino, kad Vilijos pranešimas pasiekė Draudimo brokerių garbės teismą. Atstovė patikino, kad minėtas brokeris yra asociacijos narys.

„Informaciją iš moters gavome, tačiau kol kas nesame linkę daryti išankstinių vertinimų. Situacijai išsiaiškinti turime pasikalbėti ir su pranešėja, ir su A. Č.”, – sakė R. Žimkutė, kuri paminėjo ir tai, kad anksčiau jokių nusiskundimų apie minėtą brokerį nebuvo gauta.

Atstovė paaiškino, kad kiekvienas pranešimas yra nagrinėjamas individualiai. Pirmiausia jis patenka į institucijos prezidiumą, kuris vertina, ar yra pagrindo ir pakankamai duomenų svarstymui. Tuomet, esant  pagrindui, atvejis siunčiamas į Draudimo brokerių garbės teismą. Čia jau sprendžiama, kokią drausminę nuobaudą skirti. Kraštutiniu atveju, kuomet pažeidimas yra itin grubus, dėl brokerio elgesio galima kreiptis ir į Lietuvos banką, kuris turi teisę panaikinti brokerio licenciją. R. Žimkutės teigimu, svarstytinas bus ir Vilijos atsiųstas atvejis.

Brokerio pozicija

Portalui pavyko susisiekti ir su incidente dalyvavusiu brokeriu. Vyras trumpai išdėstė savo istorijos versiją.

„Ta moteris man parodė nepadorų gestą, pirštą savo. Aš ir pats ketinu kreiptis į policiją, nes taip kelyje elgtis negalima. Aš turiu ir liudininką, kuris viską matė, užfiksavo”, – pasakojo vyras.

Paklausus, ar vyras tikrai trenkė Vilijai, sulaukta tokio atsakymo: „Aš norėjau pagauti už to piršto. Gal ten ir prisiliečiau prie drabužių, bet čia nieko baisaus.”

Pasiklausėme ir to, ar nepadorus gestas yra pretekstas prieiti prie moters automobilio ir jai trenkti. Vyras patikino, kad priėjęs jis pirmiausia paklausė Vilijos: „Ką jūs darot?” O smūgių alkūne nebuvo, tai, vyro žodžiais kalbant, prasimanymas.

„Nesuprantu, kam reikia šio triukšmo? Kam visa tai? Aš apskritai nenoriu jokio triukšmo. Visi mes žmonės, gal per daug ir pats pasikarščiavau”, – telefonu kalbėjo vyras ir paminėjo, kad galime Vilijai perduoti jo telefono numerį ir ji jam gali paskambinti.

„Jei ši istorija išeis į viešumą, laukia dideli nemalonumai. Aš pats noriu viską išspręsti taikiai. O gal mes su ja būsim draugais?”, – pokalbio pabaigoje pasvarsto brokeris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Tai gal jau seimas priėmė įstatymą,kad jei jau tau kažkas parodė pirštą(gal net nesvarbu kokį,vidurinį,ar visus penkis..),tai reikia lipti iš mašinos,ir kumščiais ar alkūnėmis,o gal ir kanopomis,aptalžyti šonus piršto savininkui..???kas čia bus,jei kiekvienas savo teismus gatvėje pradės įvedinėt??gal tegu šitas verslynykas į matuška rasija keliauja,ir ten tokiais metodais biznį daro...

praeivis

praeivis portretas
sveikatos ministerijos poniute ir draudikas. kas ka.. :)))

idomu

idomu portretas
ar tai amerikoniska ar rusiska /demokratija/ vien uz parodyma kad asmenybe neadveakati su tavim susidoroja ir kas? ogi ateivis rusas ir tokiais atvejais reiketu isleisti istatyma kuris reglamentuotu tokiu p ilieciu pilietybes panaikinima ir issiuntyma is salies i savo gimtyne ......
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių