Quantcast

Mokytojui T. Kivarui įteikta M. Lukšienės premija

Iškilmingame renginyje, skirtame iškilios mokslininkės, pedagogės Meilės Lukšienės metams paminėti, pedagogus su tarptautine mokytojo diena sveikino seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, taip pat įteikta premija šių metų Meilės Lukšienės premijos laureatui, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojui Tomui Kivarui.

Savo profesinę šventę švenčia 35 tūkstančiai šalies mokytojų. Į Lietuvos nacionalinę filharmoniją  susirinkusius pedagogus sveikino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Ji pabrėžė, kad mokytojai atsakingi ne tik už jauno žmogaus žinias, bet didele dalimi ir už jo moralę, elgesį, geranoriškumą, už visapusišką asmenybės ugdymą.

„Geranoriškumas vienas kitam juk tapo nebemadingi ir dėl to labai gaila. Mokykla bendrąja šio žodžio prasme turi pradėti naują atsigavimo etapą. Sveikinu pradėtas permainas, bet manau, kad šioje srityje dar daug ką reikia nuveikti“, – kalbėjo Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

Renginyje dalyvavo daug jaunų mokytojų, kurie prieš penkerius metus, 2008-taisiais, atėjo į mokyklas dalyvaudami programoje „Renkuosi mokyti“. Daugiau nei pustrečio šimto jaunuolių tada pasirašė patirties kaupimo lakštus, įsipareigodami 5-erius metus dirbti mokykloje. Sąlygą įvykdžius, jiems buvo pažadėta lakštą iškeisti į dovaną, skatinančią tobulėti.

„Iš tų 250, kurie tokį įsipareigojimą priėmė, beveik 170 vis dar dirba mokykloje. Jiems įteiksime po asmeninį kompiuterį“,  – atskleidė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Tarp jaunųjų mokytojų, prieš penkerius metus pirmą kartą įžengusių į klasę, yra ir ketvirtosios Meilės Lukšienės premijos laureatas, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras. Jis nesigaili pasirinkęs mokytojo darbą – kūrybingą, verčiantį tobulėti ir nenuobodų.

„Visuomet reikia atrasti tų perliukų, ką jiems pasakyti, kad šie atsisuktų, pamatytų. Ar per fizikos pamoką užleisti kokį nors muzikinį garsą, ar padaryti kažką netikėto, kad pamokos nebūtų monotoniškos,  kad įvyktų kažkas naujo, keisto. Tada juos įtraukia, sudomina ir jie visą laiką į tave žiūrės. O šiaip manau, kaip ir Meilė Lukšienė pasakytų, kad kiekvienam mokytojui svarbiausa jo asmenybė – žmogus arba traukia kitus žmones prie savęs, arba netraukia“, – kalbėjo Meilės Lukšienės premijos laureatas T. Kivaras.

Meilės Lukšienės premiją Ministerija įsteigė 2010 metais pedagogams, nevyresniems nei 35-rių, už tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą. Ji teikiamam kiekvienais metais. Laureatui įteikiamam daugiau kaip 15 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių