Quantcast

Mokytojų namuose - neįprastas dainuojamosios poezijos koncertas

Balandžio 3 dieną Vilniaus mokytojų namuose rengiamoje dainuojamosios poezijos svetainės koncerte po daugelio metų dalyvaus Linas Švirinas iš Klaipėdos su grupe bičiulių.

Tą vakarą čia koncertuos ir Lino auklėtinė Gintarė Paulikaitė.

Koncertas pavadintas „Akustinėmis spalvomis”, pratęs L. Švirino tokiu pavadinimu rengtus koncertus nuo 1992 metų dar jam tebegyvenant Marijampolėje. Pastaruosius devynerius metus savo muzikinę veiklą tęsia uostamiestyje, kuriame įkūrė studiją „Grock”. Čia moko vaikus muzikos, kuria naujas dainas, repetuoja ir koncertuoja pats bei su draugais. Po šios studijos stogu buriasi jaunimo grupės ir bardai, generuojamos „Grock” festivalio idėjos.

Pirmąsyk scenoje L.Švirinas pasirodė prieš 26 metus Palangoje. Šiuo metu jo repertuarą sudaro dainos pagal Salomėjos Nėries, Pauliaus Širvio, Jono Jakšto, Petro Panavo, Dalios Teišerskytės eiles, kitoms dainoms muziką ir tekstus jis parašė pats.

„Gal tai nebus tradicinė dainuojamoji poezija, bet iš pavadinimų atpažįstama, – apie naują projektą, pristatomą šį penktadienį Vilniaus mokytojų namuose kalbėjo L.Švirinas. – Skambės naujai, nes dainas atliksime keturiese, jas aranžavome specialiai net šešiems instrumentams. Nežinau, kaip patiks publikai, bet man toks dainų atlikimas viršijo visus lūkesčius. Kai kurios sukurtos prieš dešimtmetį ir seniau, o aš išgyvenu pirmo karto įspūdį.”

Šiam „Akustinių spalvų" koncertui susibūrė keturi muzikantai: saksofonininkas Laimonas Urbikas, bosine gitara grojantis Paulius Stonkus, būgnininkas Viktoras Rubežas bei vokalistas, klavišininkas ir gitaristas L.Švirinas.

Kovo 22 d. L. Švirinas su šia grupe surengė koncertą Klaipėdos koncertų salėje. Žiūrovai pkūste plūdo į koncertą. Atlikėjas ir koncerto organizatoriai Vilniuje tikisi, kad  ir sostinėje koncertas nenuvils klausytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių