Quantcast

Mokytojų namų kiemelyje - operos naktis (programa)

Šeštadienį atslinks ,,Tebūnie naktis“ ir Vilniaus Mokytojų namuose bei jaukiame jų kiemelyje įvyks stebuklas: kiekvienas geros muzikos gerbėjas galės mėgautis rinktiniais ir gražiausiais operų fragmentais.

Birželio 20 d., šeštadienį, nuo 17 val. prasidės renginiai, skirti operai. Opera skambės, griaudės ir gaus per visą naktį įvairiausiomis formomis: garsu, balsu, vaizdu, piešiniu ir šokiu.

,,Operos naktis” – tai novatoriškas projektas, suteiksiantis galimybę mėgautis opera erdvėje, nereikalaujančioje įpareigojančio kostiumo ar storos piniginės.

„Renginys nemokamas, profesionalus ir įdomus. Tad nepraleiskite progos ir ateikite. Būkite. Klausykite. Pieškite. Šokite. Atraskite operą netikėtomis formomis. Tegul ši naktis tampa įsimintina muzikine kelione kartu su šeima, draugais ar ,,antrąja puse“, - žada renginio organizatoriai.

Programa:

17 val.   kiemelyje - mažųjų žiūrovų laukia maloni dovana -  opera vaikams „Mamulė Mū“. Trumpametražių operų festivalyje NOA (Naujosios Operos Akcija) sulaukusi didelio pasisekimo, ji bus rodoma dar kartą tiems, kurie neturėjo progos pamatyti ir išgirsti.

19 val.
kiemelyje - „Piešiame operą“. Net jei operos žanras nėra jūsų mėgstamiausias, renginio organizatoriai VšĮ „Operomanija“ ir Vilniaus mokytojų namai yra paruošę įvairiausių staigmenų ir siūlo dalyvauti kituose ,,Operos nakties” renginiuose. Visi, dideli ir maži, turės progą kūrybingai praleisti laiką, prisijungdami prie smagios meno akcijos ,,Piešiame operą”. Garsus, skambančius jaukiame kiemelyje, galėsite paversti jūsų fantazijos sukurtais vaizdais.

21 val. kiemelyje - gražiausias pasaulio operos arijas po atviru dangumi atliks jaunosios kartos operos dainininkai: Eugenijus Chrebtovas, Agnė Sabulytė, Tadas Girininkas, Viktorija Stanelytė, Tomas Pavilionis, Jonas Sakalauskas. Jiems talkins NOA vokalinis ansamblis ir NOA orkestras. Ši žymiausių bei gražiausių operos arijų koncertinė programa skirta labiau tradicinės klasikinės operos mylėtojams.

22 val. Mokytojų namų Mažojoje salėje startuos operos vaizdo klubas. Čia bus rodomi šiuolaikinių Lietuvos menininkų ir 2009 m. trumpametražių operų festivaliui NOA sukurtų šiuolaikinių lietuviškų operų vaizdo įrašai.

23 val. kiemelyje žiūrovai galės susipažinti su sintezinio meno pasauliu, suburiančiu įvairių sričių menininkus. Bus pristatyti du tarpdisciplininio meno projektai – tai audiovizualinės poezijos grupė AVASPO, kurioje kūrybiškai bendradarbiaudami savo originalų požiūrį į kūrybą perteikia tekstų autorė ir atlikėja Gabrielė Labanauskaitė,  video vaizdų menininkė Aurelija Maknytė  bei eksperimentinio garso kūrėjai Aivaras Ruzgas, Pavel Kostiukov ir Vladas Dieninis.

24 val. kiemelyje kitas ne mažiau įdomus sintezijos projektas – Social Zoo, kuris sužadins pojūčius ir užburs. Tai tarsi savotiškas šiuolaikinio šokio, muzikos ir poezijos spektaklis, kurio branduolį sudaro tekstų autoriai ir atlikėjai Žilvinas Andriušis ir Julius Žėkas, kompozitorius Jonas Jurkūnas, Andriaus Pulkauninko kinetinė trupė.

00.30 val. kiemelyje jūsų laukia dar nematyta ir negirdėta atrakcija - ,,Operomanų diskoteka”. Manote, kad operos arijoms ne vieta šokių aikštelėje? Klystate! DJ‘ai ir elektroninės muzikos specialistai iš Lietuvos kurs šokių muziką, derindami dainininkės Irenos Višnevskajos gyvai atliekamas operines arijas su tradiciniais šokių ritmais. Įsitikinsite, kad opera galima mėgautis ne tik įdėmiai klausantis, bet ir pašėlusiai šokant.


Šiame straipsnyje: Mokytojų namaioperos naktis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių