Quantcast

Mokysis įveikti egzaminų baimę ir nerimą dėl krizės

Lietuvos moksleiviai mokysis įveikti nerimą ne tik dėl egzaminų, bet ir dėl savo ateities prasidėjus pasaulinei finansų krizei. Jau tradicinė „Sėkmės mokyklos“ konferencija „Įkvėpk. Žinok. Sukurk“ pirmą kartą Vilniuje bus rengiama dalyvaujant lektoriams ir klausytojams iš užsienio, kurie mokys kaip keisti požiūrį ir ugdyti asmenines savybes siekiant sėkmės gyvenime.

„Pasaulinės tendencijos ir ekonominė situacija šalyje yra aktuali ir moksleiviams, kuriems šiemet teks ne tik įveikti egzaminų baimę, bet ir priimti sprendimus dėl būsimos profesijos, integruotis į nerimo apimtą suaugusiųjų visuomenę, todėl neatsitiktinai lektoriai pasiūlė temas, susijusias su dabartiniais pasauliniais pokyčiais“, - sakė konferenciją organizuojančios „Sėkmės mokyklos“ projektų vadovė Donata Pocevičiūtė.

Konferencijos metu moksleiviai taip pat susipažins su tarpkultūrinės komunikacijos skirtumais ir vertybių vaidmeniu pasaulinės krizės metu. Pranešimus skaitys lektoriai iš Argentinos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Konferencijos metu moksleivių laukia ir kitos staigmenos: greitosios komunikacijos pratimai, trumpųjų žinučių lenta, naujos bendravimo su bendraminčiais formos.

Pasak D.Pocevičiūtės, „Sėkmės mokykla“ siekia, kad moksleiviai įgytų kuo įvairesnės patirties, todėl plėsdama savo veiklą ieško naujų galimybių ir naujos kokybės. „Tikimės, kad pakviesti lektoriai iš užsienio suteiks moksleiviams įkvėpimo ir paskatins neperimti prastų suaugusiųjų nuotaikų šiais lūkesčių mažėjimo metais. Manome, kad tarptautinė konferencija ne tik praplės moksleivių akiratį, bet ir leis patobulinti anglų kalbos įgūdžius“, - sakė D.Pocevičiūtė.

Tarptautinė konferencija „Įkvėpk. Žinok. Sukurk“ vyks gegužės 16 d., šeštadienį, nuo 11 val., Vadybos ir ekonomikos universitete (ISM), Arklių g. 18, Vilniuje. Konferencija nemokama. Renginys vyks anglų kalba. Į jį galima registruotis adresu www.sekmesmokykla.lt

Šiais metais konferencijos „Įkvėpk. Žinok. Sukurk“ jau surengtos Klaipėdoje ir Kaune. Iš viso „Sėkmės mokyklose“ konferencijose ir mokymuose jau dalyvavo per 5300 Lietuvos 9-12 klasių moksleivių.


Šiame straipsnyje: konferencijamoksleiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių