Quantcast

Mirties priežastis – pėstysis

Eismo įvykių analizė parodė, kad vis dažniau eismo įvykiuose nukenčia per nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas einantys pėstieji. Vien pernai Vilniuje neatsargiai pereidami gatvę žuvo 24 pėstieji.

Dauguma jų partrenkti tamsiu paros metu. Per pastarąjį mėnesį su puse jau užregistruoti 4 mirties atvejai, 3 iš jų įvyko sutemus. 

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tikina, kad dėl nelaimingų atvejų kalti ir patys pėstieji. Eidami per nereguliuojamą šviesoforų gatvę jie yra neatidūs, tamsiu paros metu neturi atšvaitų, stoviniuoja viduryje perėjos, kalba mobiliuoju telefonu, nesilaiko kitų nustatytų taisyklių. Kiekvieną savaitę Kelių patrulių rinktinės pareigūnai nubaudžia apie 350 kelių eismo taisykles pažeidusių pėsčiųjų.

Kelių eismo taisyklėse nustatyta, kad pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą.

Į kitą važiuojamosios dalies pusę pėstieji privalo eiti tik pėsčiųjų perėjomis, o kur jų nėra  galima  eiti per kelią tik stačiu kampu, prieš tai įsitikinus, kad netrukdys važiuojantiems automobiliams.

 


Šiame straipsnyje: pėstiejimirtisžūti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių