Quantcast

MintWorld Compendium: Pinigų muziejus Vilniuje – geriausiųjų penketuke

  • Teksto dydis:

Pinigų muziejus pateko į geriausiai įvertintų viso pasaulio valstybių centrinių bankų muziejų penketuką. 

Pinigų muziejus pateko į geriausiai įvertintų viso pasaulio valstybių centrinių bankų muziejų penketuką, informuoja Lietuvos bankas.

Į mokslinio žurnalo "MintWorld Compendium" sudarytą geriausių muziejų penketuką taip pat pateko Kanados, Vokietijos Bundesbanko, Pietų Korėjos centrinių bankų ir Jungtinių Amerikos Valstijų Federalinės rezervų sistemos pinigų muziejai.

Į kitą penketuką pateko Belgijos nacionalinio, Indijos rezervų, Anglijos, Izraelio ir Japonijos centrinių bankų pinigų muziejai.

Penki geriausi pasaulio pinigų muziejai buvo išrinkti vertinant minėtuose muziejuose pateiktų eksponatų įvairovę, jų kokybę ir retumą, edukacinio ir švietėjiško turinio informaciją. Neliko nepastebėtos ir gausios interaktyvios informacinės priemonės – pasirinkus reikiamą kalbą jos laisvai pritaikomos ir užsienio turistams.

Vienas iš svarbių vertinimo kriterijų – visi muziejai laimėtojai puikiai pritaikyti neįgaliesiems. Ir galiausiai – į geriausiųjų penketuką patekę muziejai straipsnyje apibūdinami kaip paliekantys išskirtinį įspūdį lankytojui.

Lietuvos banko Pinigų muziejus įsikūręs Vilniaus centre – Gedimino prospekto ir Totorių gatvės sankirtoje. Čia, per du aukštus išsidėsčiusiose penkiose salėse, galima susipažinti su pasaulio pinigų ir bankininkystės istorija, Lietuvos pinigais, bankininkystės raida mūsų šalyje nuo pirmųjų kredito įstaigų atsiradimo iki šių dienų. Be to, lankytojas gali pats aktyviai dalyvauti pažinimo procese – savarankiškai nusikalti suvenyrinę plokštelę, pasisverti ant specialių svarstyklių ir sužinoti, kiek jis kainuotų, jei būtų auksinis, platininis ar sidabrinis.

Muziejaus lankymas ir ekskursijos nemokamos, muziejaus durys atviros antradieniais–penktadieniais nuo 10 iki 19 val., o šeštadieniais – nuo 11 iki 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių