Quantcast

Minsko „Iki“ laikinai išsaugojo alkoholio licenciją

Prekybos tinklą „Iki“ valdanti bendrovė „Palink“ suspėjo išgelbėti vadinamosios Minsko „Iki“ parduotuvės alkoholio licenciją. Bent jau laikinai - bendrovė kreipėsi į teismą, taip sustabdydama sprendimą atimti licenciją.

Licencija iš parduotuvės turėjo būti atimta jau penktadienį. „Iki“ šeimininkai netgi teigė nesipriešinsiantys sostinės savivaldybės administracijos sprendimui ir parduotuvės alkoholio skyriaus vietoje įkurdinti kitus prekybininkus, patalpą atskiriant nuo bendro parduotuvės ploto. Tačiau „Palink“ teisininkai suspėjo bent jau kuriam laikui atidėti šiuos darbus.

„Palink“ dėl savivaldybės sprendimo kreipusis į teismą, sostinės savivaldybės administracija neturėjo kitos išeities - tik sustabdyti įsakymo dėl licencijos sustabdymo galiojimą.

Jeigu teismas nuspręs, kad savivaldybė iš „Iki“ parduotuvės licenciją atėmė teisėtai, joje alkoholiu nebus prekiaujama 12 mėnesių.

Primename, kad licencija iš parduotuvės atimta remiantis pernai Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos (VTAKT) atlikto patikrinimo duomenimis. VTAKT pernai balandį Minsko „Iki“ aptiko apie 50 butelių degtinės be įsigijimo dokumentų - už tokį pažeidimą licencija gali būti atimta. „Palink“ VTAKT išvadas taip pat skundė teismams, tačiau po metus trukusio bylinėjimosi paaiškėjo, kad „Iki“ šeimininkai buvo neteisūs.


Šiame straipsnyje: ikipalink

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių