Quantcast

Už medalius olimpiadose apdovanoti talentingiausi Lietuvos mokiniai

Trečiadienį Nacionaliniame muziejuje LDK valdovų rūmai vyko 2017 metais tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose dalyvavusių mokinių, jų mokytojų ir komandų vadovų pagerbimo šventė.

2017-aisiais tarptautinėse mokinių olimpiadose ir konkursuose dalyvavo 89 mokiniai. Į Lietuvą jie parsivežė 40 medalių (6 aukso, 13 sidabro, 21 bronzos), tris specialiuosius prizus, du komandinius sidabro medalius, 6 pagyrimo raštus.

Mūsų šalies delegacijų nariai garbingai atstovavo Lietuvai tiek kaimyninėse, tiek tolimiausiose pasaulio valstybėse, tokiose kaip Indonezija, Australija, Brazilija. Trys tarptautinės olimpiados - Vidurio Europos matematikos, Baltijos šalių geografijos ir Baltijos šalių chemijos - šiemet vyko ir Lietuvoje.

Apie 200 šventės dalyvių sulaukė iškilmingų sveikinimų ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio vardu, mokinius bei mokytojus sveikino švietimo ir mokslo viceministras Gražvydas Kazakevičius.

Prieš didžiąsias metų šventes organizuojamas renginys - tai galimybė dar kartą prisiminti laimėjimus, įsimintinas akimirkas, susitikti su draugais, iniciatyviais mokytojais, vadovais ir padėkoti jiems - kuriantiems Lietuvos ateitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
visiska geda. Medalininkui diplomas ir zenkliukas. Kur nebegs talentingas jaunimas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių