Quantcast

Medikai protestuodami rankomis apjuosė Antakalnio ligoninę

Trečiadienio popietę Vilniaus universitetinės Antakalnio ligoninės darbuotojai apjuosė gydymo įstaigą gyva žmonių juosta. Taip medikai protestavo prieš Vilniaus savivaldybės planus išnuomoti ligoninę sveikatos turizmui.

Antakalnio ligoninės likimu susidomėjo irSeimas, kai ligoninės vadovas Adolfas Berūkštis kreipėsi į Sveikatos komitetą, iš spaudos sužinojęs apie sostinės vadovų planus šią gydymo įstaigą su 9 hektarų sklypu Antakalnio rajone išnuomoti sveikatos turizmo paslaugos teikti.

Klausimą pristatydamas komitete A.Berūkštis tuomet tvirtino, jog mokamų brangių sveikatos paslaugų Vilniaus mieste tikrai netrūksta, o Vilniaus universiteto Antakalnio ligoninės atidavimas privačioms struktūroms sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo nepagerins.

Sostinės vicemeras Jonas Pinskus pranešė, kad sostinės mero Artūro Zuoko potvarkiu sudaryta darbo grupė nutarė, kad Antakalnio ligoninę - ir jos turtą, ir veiklą - būtų galima išnuomoti turizmo paslaugos teikti. Jo teigimu, pagal savivaldybės viziją, lovų Antakalnio ligoninėje turėtų padaugėti maždaug tris kartus, būtų teikiama daugiau ir geresnių paslaugų, o gydytojams netekti darbo esą tikrai negresia.

Tačiau Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas atkreipė dėmesį, kad šie sostinės valdžios užmojai nedera su 2009 metų gruodį priimtu Vyriausybės nutarimu. Jame numatyta, kad Vilniaus miesto universitetinė ligoninė ir Vilniaus universiteto Antakalnio ligoninės turi būti sujungtos ir vietoj jų įsteigta Vilniaus savivaldybės ligoninė.

Vilniaus universitetinė Antakalnio ligoninė veikia nuo 1966 metų. Čia veikia Kardiologijos, Vidaus ligų diagnostikos, Neurologijos, Nefrourologijos, Dienos chirurgijos, Vaikų alergologijos (vienintelis skyrius šalyje) Medicininės reabilitacijos skyriai, poliklinika. Ligoninės teritorijoje iš 490 metrų gylio gręžinio trykšta mineralinis vanduo, kuris naudojamas gydomosioms vonioms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LADA

LADA portretas
Sapiegos ligonine jau sunaikinta-riebus kasnis buvo.Dabar dar riebesnis.o teisesauga kaltu net nebando ieskoti-jai pametetas Garliavos cirkas,ji sprendzia ir neissprendzia,kaip grazinti motinai vaika.Gal pasikviesti NATO?Is kur Lietuvoje kosminiu greiciu daugeja milijonieriu?Laikykites ,vilnieciai,tuoj vaziuosit gydytis i uzsieni .Kada Santariskems ateis eile?tikriausiai netrukus...

gydytojas

gydytojas portretas
Feodalai netrukus paliks lietuvius be sveikatos apsaugos. Tegul "privacios strukturos" investuoja, stato ir organizuoja ligonines patys, jei tas taip pelninga o ne praktiskai uz centus perimineja visuomenini turta. Zuokas plantacija visa Lietuva paverstu jei galetu.

kada

kada portretas
bus galima rezervuot butus Sapiegos ir Antakalnio ligoniniu vietoj??? Negaliu apsispresti kur geriau! Patarkit...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių