Quantcast

Medikai E.Kusaitei sveikatos sutrikimų nenustatė (atnaujinta)

Vilniaus apygardos teisme pirmadienį parodymus pradėjusi duoti terorizmu kaltinama Eglė Kusaitė staiga pasijuto blogai. Jai iškviesta greitosios medicinos pagalba.

Kaltinamąją apžiūrėję medikai objektyvių sveikatos sutrikimų nenustatė. Nuspręsta bylos nagrinėjimą tęsti, E.Kusaitei leista parodymus duoti sėdint.

Iš popieriaus lapo parodymus skaičiusi mergina pareiškė, kad jaučiasi blogai, jai ėmė svaigti galva, ji jaučia moralinę įtampą. Antradienį 23 metų gimtadienį švęsianti mergina prašė posėdį atidėti.

Terorizmu kaltinama E.Kusaitė pirmadienį teisme teigė buvusi provokuojama Valstybė saugumo departamento (VSD) darbuotojų tapti radikale musulmone.

„VSD provokavo mane kalbomis ir veikė psichotropiniais vaistais, VSD suderino su Rusijos ambasada ir nurodė mane išleisti (vykti į Maskvą - BNS)“, - teismui sakė ji.

Mergina tvirtino buvusi apgyvendinta VSD išnuomotame bute Klaipėdoje, Ryšininkų gatvėje. Saugumo pareigūnai mokėjo už buto nuomą, telefoninių pokalbių papildymo sąskaitas, pragyvenimą.

„Aiša Jelena Koševaja - ji apsimetinėjo musulmone, provokavo kalbas (...), siūlė vyti į Egiptą teroro aktui, įkalbinėjo nebendrauti su artimaisiais“, - teigė E.Kusaitė.

Pasak jos, kita operatyvinė darbuotoja, kartu su ja gyvenusi VSD išnuomotame bute, pati gamino maistą, tačiau jo niekada nevalgė. E.Kusaitės teigimu, jai nuo šio maisto sutrikdavo sveikata.

Mergina teigė patyrusi ir pareigūnų fizinį smurtą. Ji sakė, kad po sulaikymo 2009 metų spalį iš jos buvo tyčiojamasi, ji buvo spardoma, purtoma, 2010-ųjų balandžio 8 dieną ją sumušė Rusijos federalinio saugumo tarnybos (FSB) darbuotojai.

„Trys rusakalbiai dalyvavo, jie mane tardė“, - sakė E.Kusaitė. Ji teigė, kad vienas pareigūnų priekabiavo prie jos seksualiai.

E.Kusaitė buvo sulaikyta 2009 metų spalį. Ji kaltinama kūrusi organizuotą grupę teroro aktui įvykdyti bei rengusis susisprogdinti Čečėnijoje strateginės reikšmės objekte.

Daugiau nei devynis mėnesius suimta buvusi klaipėdietė šiuo metu yra laisvėje, jai skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimti dokumentai.

Pernai gruodį Rusijoje nuteisti E.Kusaitės bendrininkai brolis ir sesuo Apti ir Aišat Magmadovai. Jiems skirtos atitinkamai šešerių ir dvejų metų laisvės atėmimo bausmės.

Lietuvos prokurorų duomenimis, E.Kusaitė  buvo užmezgusi ryšius su islamistinėmis grupuotėmis ir rengėsi teroro aktui nepriklausomybės nuo Rusijos siekusioje Šiaurės Kaukaze esančioje Čečėnijos Respublikoje. Pasak Rusijos prokuratūros, A.Magmadovas ir jo sesuo naudodamiesi mobiliuoju telefonu bei internetu įkalbinėjo Lietuvos pilietę E.Kusaitę dalyvauti grupuotėje ir susisprogdinti viešoje vietoje Rusijoje.


Šiame straipsnyje: Eglė Kusaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
tai cia ir taip aisku kad vsd yra nusikalteliu gauja kuri naudoja nusikalteliu metodus nes kitaip jiems neisifiltruoti tarp zmoniu ir nusikalteliu , jie turi kad igautu pasitikejima tam tikros gaujos paruosti jiems darzove pvz : Kusaite , ko pasekoje panaudojus nusikalstamus veiksmus zmogu dirbtinai pavercia nusikalteliu arba auka ta auka pristato gaujai ir igauna gaujos pasitikejima arba tiesiog suformuojama gauja ( atskiru saliu saugumo darbuotoju ) kuri ivygdys teroro akta na o veliau arba tai gaujai duoda didesni issisakojima ir per ja bandoma surasti kitu nusikastamu teroristiniu organizaciju kurios nepriklauso vsd , na ir galu galiausiai rekiama kaip jie gerai dirba ir kad issiaiskino nusikalstama teroristu grupuote .

felia

felia portretas
koks turi buti idiotas rasyti toki komentara,ar tu nematai kusaites mordos ten parasyta as ziegzdriu paciente idiote kos vzd kam ta valkata isviso reikalinga ziurke prisidirbo dabar visem cia galvos skausmas tai dar gerai kad ja susuko nes butu padarius teroro akta isivaizduoji koks skandalas butu lietuviai teroristai,uzdaryt ja i durke ir kuo ilgesnem laikui tuo geriau

fedia

fedia portretas
butu gelau susprogdint seima tei gavtu kaip kalanta medali
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių