Quantcast

Mažylių lenktynes laimėjo ropojimo profesionalas

Jau dešimtosiose radijo stoties „M1 Plius“ organizuotose kūdikių lenktynėse sostinėje triumfavo devynių mėnesių Kajus Aukščionis. Sėkmės paslaptis - kūdikio pomėgis ropoti bei tėvelis, prie finišo linijos mažylį viliojęs nešiojamuoju kompiuteriu.

„Labai puikiai jaučiamės. Truputį tikėjomės, kad išlošim, jeigu suveiks mūsų strateginis planas. Rezutatas puikus“, - džiaugėsi greičiausio Lietuvos kūdikio tėvelis Domas Aukščionis.

Į varžybas Aukščionių šeima atėjo ne juokais pasiruošusi. Mažasis Kajus, anot tėvelio ilgai treniravosi, ir tai matyti - jis be didesnės konkurencijos laimėjo tiek lenktynių pusfinalyje, tiek finale. „Treniravomės namuose, bet ten kita aplinka - nėra tiek žmonių, nėra tiek triukšmo“, - pasakojo D.Aukščionis.

Beje, lenktynių nugalėtojas ropoti pradėjo labai anksti. „Visi labai stebėjosi, kad kūdikis taip anksti ropoti pradėjo. Dabar jis taip ropoti pradėjo, kad sunku pagauti“, - pasakojo Kajaus mama Aurelija.

Mažasis kajus aplenkė 24 varžovus. Tiesa, jų galėjo būti kur kas daugiau, mat ne visi tėveliai pakankamai gerai susipažino su registracijos procedūra - keliolika vilniečių šeimų nespėjo laiku užsiregistruoti. Tačiau jie neliko nuskriausti: surengtos papildomos varžybos neužsiregistravusioms šeimoms.

Tėveliai mažylius ropoti skatino įvairiausiais būdais. Išradingiausieji savo mažylius gundė ropojimo trasa vilkdami virvute pririštą mobiliojo ryšio telefoną ar netgi patys ropodami šalia ir rodydami pavyzdį mažiesiems lenktynininkams. Tačiau kai kurių kūdikių neišjudino net didžiausios tėvelių pastangos. Vieni mažyliai staiga kuo nors susidomėję sustojo viduryje trasos ar netgi prie pat finišo linijos. O kai kurie tiesiog susižavėjo starto linija ir taip ir nepajudėjo iš vietos.


Šiame straipsnyje: kūdikių lenktynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių