Quantcast

„Maxima“ susirėmė su Žirmūnų bendruomene

  • Teksto dydis:

Prekybos tinklą valdančios "Maximos grupės" įmonė Vilniaus Žirmūnų rajone valdo apie 2 ha teritoriją, kurioje ketino statyti parduotuvę "Maxima XX", o beveik 3 tūkst. aplinkinių gyventojų tokiam planui kategoriškai nepritaria.

Miesto valdžia sako, kad prekybos centrą statyti galima, bet reikia koreguoti projektą, rašo "Verslo žinios".

"Maxima grupė" Šeimyniškių, Raitininkų ir Sporto gatvių sankirtoje planuoja statyti apie 3 tūkst. kv. metrų ploto parduotuvę ir apie 150 vietų antžeminę automobilių stovėjimo aikštelę, o pagal dabar galiojantį detalųjį planą didžiojoje dalyje teritorijos galima statyti mažaaukščius daugiabučius.

Anot Žirmūnų bendruomenės, šioje teritorijoje susiformavo patrauklus gyvenamųjų namų kvartalas. Butus įsigiję gyventojai esą turi teisėtų lūkesčių gyventi daugiabučių gyvenamųjų namų kvartale, kaip tai numato Vilniaus miesto bendrasis planas ir galiojantis detalusis planas.

Žirmūnų bendruomenė priešinasi prekybos centro statyboms.

„Žirmūnų mikrorajono gyventojams kyla pagrįstas klausimas, ar prekybos centrai, ar Vilniaus miesto gyventojai yra sostinės šeimininkai? Bendruomenė ar prekybos centrų statytojai geriau žino, ko reikia sostinės gyventojams? Istorija tęsiasi jau keturis metus. Prekybos centras pasikinkęs šūkį „Tai, ko reikia“, stengiasi įsiskverbti į daugiabučių gyvenamųjų namų rajoną ir eilinį, dabar jau ketvirtą kartą, prieš žmonių valią, bando pakeisti žemės paskirtį iš gyvenamosios paskirties į komercinę bei pastatyti parduotuvę ten, kur visuomenė yra kategoriškai prieš. Aplinkinių namų gyventojai negalėdami apsikęsti prekybininkų savivalės yra surinkę beveik 3 tūks. gyventojų parašų, kad Šeimyniškių, Raitininkų ir Sporto gatvių sankirtoje jokio prekybos centro nereikia. Ne gana to, teritorija yra miesto centro apsaugos zonoje, kurioje prekybos centro jokiame detaliajame plane niekada nebuvo numatyta.

Visuomenė jau ankstesniuose trijuose viešuosiuose svarstymuose yra išreiškusi poziciją, kad yra prieš bet kokio prekybos centro statybą, kadangi šioje miesto dalyje prekybos centrų ir taip yra daugiau negu pakankamai“ – rašoma bendruomenės išplatintame pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių