Quantcast

Masinė šokių akcija užtvindė Vilniaus rotušės aikštę

Ketvirtadienį Vilniaus Rotušės aikštėje įvyko socialinė šokių akcija flash mob, kurios metu keli šimtai šokėjų trumpam prikaustė nustebusių praeivių dėmesį.

Akcijos iniciatoriai - klubas „Šokiai.lt“ neslepia, kad idėja surengti kelių minučių masinį pasišokimą pasiteisino: tiek atsitiktiniai žiūrovai, tiek šokėjai gavo puikių emocijų dozę.

„Idėja surengti flash mob‘ą kilo ruošiantis televizijos projektui „Šok su manimi“, kai sugalvojom atrinkti savanorį šokėją, dalyvausiantį projekte kartu su įžymiais Lietuvos žmonėmis,“ – pasakoja Jelena Aleksandravičienė, klubo „Šokiai.lt“ direktorė ir akcijos organizatorė.

Anot jos, šimtai šokio entuziastų, atvykusių į atranką, puikiai pasirodė ir sugebėjo nustebinti komisijos narius. Nors akciją laimės ir į šokių projektą pateks tik vienas žmogus, supratome, kad visi įsimylėję šokį, verti nedidelės šventės, todėl nutarėme pirmą kartą Lietuvoje suorganizuoti šokio flash mob‘o akciją. Pakvietėme visus norinčius atrankos dalyvius pašokti išmoktą kompoziciją Vilniaus širdyje - Rotušės aikštėje.

Keli šimtai akcijos dalyvių būriavosi aikštėje, kai staiga garsiai užgrojo muzika ir kelios jaunuolių poros pradėjo šokti. Netrukus prie jų prisijungė vis daugiau šokančių žmonių. Į šokių sūkurį pakliuvo ir jaunųjų pora, žmonės su darbininkų uniformomis ir šalmais, pro šalį važiavęs dviratininkas bei ekstravagantiški jaunuoliai ir vaikai. E. Iglesias, „Hero“, „Everybody dance now“, J. Štrauso vienos valsas, M. Jacksono „Black or White“ ir „Reel 2 Real“ „I like to move it“ muziką lydėjo skirtingų stilių choreografijos. Po trijų entuziastingo šokio minučių minia išsiskirstė.

Dalyviai neslėpė pasitenkinimo, o žiūrovai – susižavėjimo. Minioje skambėjo retorinis klausimas: „O kada vėl bus toks pats renginys?“

Pasak J. Aleksandravičienės, surengti tokį kelių minučių masinį pasišokimą prireikė dviejų mėnesių atkaklaus kūrybinio darbo: teko sugalvoti siužetinę linija, parinkti ir profesionaliai sumontuoti muziką, sugalvoti penkias skirtingas choreografijas, kurios būtų ne per sudėtingos ir įdomios tiek neprofesionaliems šokėjams, tiek žiūrovams.

„Didelis susidomėjimas flash mob‘u parodė, kad Lietuvoje šokis mėgiamas ir populiarus“, – įsitikinusi klubo „Šokiai.lt“ vadovė. – „Žmonės nori ir moka linksmintis, nepriklausomai nuo ekonominės ar politinės situacijos. Planuojame ir ateityje pasiūlyti įvairių pramogų vilniečiams, artimiausia – jau tradicine tapusi akcija „Šokantis Vilnius“, kuri įvyks rugsėjo mėnesį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių