Quantcast

„Maisto bankas“ bendradarbiaus su „City Service“

Parama maisto produktais pasieks daugiau vargstančių Lietuvos gyventojų. Labdaros organizacija „Maisto bankas" išplėtė paaukotų maisto produktų sandėliavimo ir dalinimo infrastruktūrą. Tokia galimybė atsirado „Maisto bankui" pasirašius ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį su pastatų ūkio valdymo bendrove „City Service".

„Maisto banko" direktorės Deimantės Žebrauskaitės, valstybė neturi pakankamų išteklių padėti grėsmingai augančioms paramos prašytojų gretoms, todėl verslo pagalba organizuojant į bėdą patekusių žmonių maitinimą šiuo metu yra ypač reikalinga.

„Iki šiol mūsų surinkti maisto produktai Lietuvos gyventojus pasiekdavo nevyriausybinių organizacijų dėka. „City Service" suteikus galimybę naudotis savo infrastruktūra Vilniuje galėsime tiesiogiai padėti didesniam skaičiui socialiai remtinų gyventojų", - sakė D.Žebrauskaitė. Bendrovė skyrė erdvesnes patalpas ir „Maisto banko" biurui sostinėje.

Anot D. Žebrauskaitės, „Maisto bankas" su „City Service" pagalba ateityje planuoja pradėti veiklą ir kituose šalies miestuose, visų pirma - Kaune ir Klaipėdoje. Šiuo metu „Maisto bankas" veikia Vilniuje ir Panevėžyje.

„Įvairiuose šalies miestuose prižiūrėdami daugiabučius namus kasdien tiesiogiai bendraujame su gyventojais ir matome, kas jiems aktualu. Sunkmečio pasekmės akivaizdžios - vargstančių šalies gyventojų gretos auga. Todėl neabejodami prisidėjome prie šiandien ypač aktualios ir prasmingos „Maisto banko" misijos - ištiesti pagalbos ranką tiems, kam jos reikia", - sakė „City Service" vadovas Žilvinas Lapinskas.

Šalies ūkį slegianti krizė ir augantis nedarbas vis daugiau šeimų verčia kreiptis į labdaros organizacijas. Prieš metus „Maisto bankas" rėmė virš 9 tūkst. asmenų, tačiau dabar šios ne pelno organizacijos paramos maistu gavėjų skaičius Vilniuje ir Panevėžyje jau peržengė 20 tūkst. ribą. Nepritekliaus ištiktiems žmonėms šį mėnesį išdalintos 95 tonos miltų, kruopų, makaronų, mėsos konservų, cukraus ir kitų ilgai negendančių maisto produktų.

„Maisto bankas" taip pat rengia akcijas prekybos centruose, kurių metu kviečia žmones aukoti maisto produktus. Šių metų kovą 173 parduotuvėse vykusios akcijos metu buvo surinkta ir išdalinta maisto už daugiau nei 0,5 mln. litų. Akcijai talkino net 3 tūkst. 762 savanoriai. 2008 m. rudenį 207 prekybos centruose vykusios akcijos metu paaukotos 189 tonos maisto produktų už 744 tūkst. litų.

„Maisto bankas" veikia kaip tarpininkas tarp maisto gamintojų, prekybininkų ir nevyriausybinių labdaros organizacijų visoje Lietuvoje, per kurias maisto produktai pasiekia labdaros gavėjus. Šis labdaros principas, paplitęs visoje Europoje ir JAV, padeda efektyviau panaudoti maisto produktus ir mažinti skurdo lygį.


Šiame straipsnyje: Maisto bankasCity service

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių