Quantcast

M. Mažvydo biblioteką tikimasi rekonstruoti iki rugsėjo 1-osios

  • Teksto dydis:

Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka Vilniuje tikisi iki rugsėjo 1-osios baigti aštuonerius metus trukusią rekonstrukciją.

„Mūsų reali svajonė (atsargiai apie ją kalbu), bent taip esu sakęs ministrui pirmininkui, – kad rugsėjo 1-ąją galėtume atidaryti biblioteką“, – sakė bibliotekos generalinis direktorius Renaldas Gudauskas.

Šiuo metu atliekami apdailos darbai, įrengiamos inžinerinės sistemos, netrukus prasidės baldų montavimas.

Po rekonstrukcijos bus atnaujintas ne tik bibliotekos interjeras, bet ir siūlomos naujos paslaugos. Lankytojams bus prieinami atviri knygų fondai, įkurta medijų skaitykla, garso įrašų ir muzikavimo studija, meno rezidencija. Bibliotekoje bus sukurtos vadinamosios bendradarbystės erdvės, kur lankytojai galės patogiai dirbti, mokytis ar leisti laisvalaikį. Taip pat atnaujintos konferencijų, seminarų ir parodų salės, BNS informavo M.Mažvydo bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktorė Renata Surovec.

Iš viso nacionalinės bibliotekos rekonstrukcijai iki šių metų sausio 31 dienos išleisti 18 mln. 80 tūkst. 755 eurai.

Tačiau papildomai lėšų reikės sutvarkyti pastato fasadą. Skaičiuojama, kad šie darbai kainuos 724 tūkst. 50 eurų.

Pasak R.Surovec, atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad reikia pilnai pašalinti seną fasado apdailos tinką ir iš naujo atlikti fasado apdailą, naujai tinkuojant.

Tai pirmoji tokio masto rekonstrukcija nuo bibliotekos įsikūrimo Vilniuje ir šio pastato atidarymo pradžios 1963 metais. Nuo 1919 iki 1963 metų biblioteka veikė Kaune. Tik 2003 metais prie pagrindinio pastato buvo pastatytas priestatas.

M.Mažvydo bibliotekos pagrindinio pastato rekonstrukcija pradėta 2008 metais. Pagal pirminį planą, ji turėjo būti baigta iki 2011 metų, tačiau užtruko dėl lėšų trūkumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių