Quantcast

M. A. Haroldas savo rinkiminės kampanijos sėkme vadina „Facebook“

Naujoje Vilniaus taryboje pirmą kartą šalies istorijoje dirbs ir užsienio pilietis, išrinktas su Liberalų sąjūdžio sąrašu. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, šiuose savivaldybių rinkimuose dalyvavo kaip niekad daug užsieniečių – daugiausia rusų ir baltarusių. Tačiau šių šalių piliečiams rinkėjai mandatų kol kas nepatikėjo.

Elektroninės muzikos vadybininku prisistatantis Markas Adamas Haroldas pirmasis ir kol kas vienintelis užsienio pilietis Lietuvoje išrinktas savivaldybių rinkimuose. Į Vilniaus savivaldybę su liberalų sąjūdžiu patekusį Didžiosios Britanijos pilietį rinkėjai per reitingavimą net kilstelėjo iš 19 į 11 vietą sąraše. Jei ne šie pirmumo balsai, dešimt metų Vilniuje gyvenantis britas į sostinės valdžią nebūtų patekęs.

Būsimasis Vilniaus tarybos narys sako, kad jo sėkmės paslaptis – kampanija  socialiniame tinkle „Facebook“.                    

„Buvo lošimas, ar gali patikėt, kad „facebookeriai“ balsuos, o mano atsakymas, kad jie yra žmonės, kad jie gyvena realybėje, kad jie ne tik „facebookina“, kad jie eina į parduotuves, eina miegoti ir į mokyklą, aš manau, kad „Facebook“ yra žmonės“, – sako M. A. Harold.

Gyvąja istorija tame pačiame „Fecebook“ tuoj po rinkimų pasivadinęs ir pasipiktinęs, kad žiniasklaida nepuola jo iškart kalbinti, M. A. Haroldas sako, kad Vilniaus taryboje ketina rūpintis sostinės naktiniu gyvenimu ir jau savo rinkėjams pažadėjo, kad leis gėjų paradą Vilniaus centre.

„Bus didelis pliusas socialine, ekonomine prasme, diplomatine prasme“, – sako išrinktas Liberalų sąjūdžio atstovas Vilniaus taryboje              

Kitam užsieniečiui Vokietijos piliečiui – Frankui Wurftui, kuris balotiravosi į Vilniaus savivaldybę Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše, nepasisekė – visa partija liko už borto. Dviračių entuziastas sakė sostinės valdžios siekęs dėl šio savo pomėgio.

„Jeigu tikrai norime ką nors pakeisti, reikia sprendimus įtakoti, tai tam reikia būtų taryboje arba turėti savo žmones taryboje“, – sako Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į Vilniaus tarybą F. Wurft.

Leisti Europos Sąjungos piliečiams dalyvauti savivaldos rinkimuose Lietuva įsipareigojo stodama į ES, tačiau politikai yra plačiau atvėrę duris nei reikalaujama – į miestų ir rajonų valdžią leidžia patekti visiems nuolat gyvenantiems užsieniečiams. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, šiuose savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvavo net 31 užsienio pilietis.

„Didžioji dalis tai Rusijos, Baltarusijos piliečiai, kurie gyvena pas mus rytinėje Lietuvoje“, – teigia Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Rusijos ir Baltarusijos piliečiai daugiausia mėgino patekti į valdžią Visagine ir Klaipėdoje, tik rinkėjai jiems šįkart to neleido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
sekmes anglams

tikrai

tikrai portretas
šitas ponas pakišo Šimašiui koją. Daug balsų Šimašius prarado. Nebalsuokime už šitą partiją. Vilnius turi būti švarus, tradicinių pažiūrų miestas

Zydruolis

Zydruolis portretas
Mes uz gejus ir pedrast.. :) valio lietuvai geju krastui... Pagaliau nugalesim :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių