Quantcast

Lukiškių aikštės rekonstrukcijos teks palaukti

Iki kito mėnesio Lukiškių aikštės rekonstrukcijos konkurso finalininkai dar gali tobulinti savo projektus. Tačiau jų idėjų įgyvendinimo lauksime kur kas ilgiau.

Jau ne pirmus metus kalbama apie būtiną Lukiškių aikštės rekonstrukciją ir paminklo „Laisvė“ joje pastatymą. Savivaldybė pernai surengė konkursą, kuriame architektų ir skulptorių komandos siūlė savo idėjas. Po daugelio ginčų, komisijos svarstymų buvo išrinktas geriausiųjų projektų septynetas. Jų autoriai vis dar tobulina savo darbus – juos komisijai turi pateikti iki vasario pradžios, kuri ir išrinks vienintelį nugalėtoją.

Savivaldybės miestovaizdžio skyriaus vedėjo pavaduotoja Beatričė Raguotienė užtikrino, kad šis procesas neužtruks ilgai ir nepraėjus mėnesiui po galutinių darbų pateikimo žinosime nugalėtoją. Tačiau ar tai reikš, kad iškart po to prasidės realūs darbai? „Dėl finansų nieko negaliu pasakyti, kai bus aiškus nugalėtojas, žinosime, kiek jam reikia lėšų, tuomet ir bus sprendžiami finansiniai klausimai. Tik tai spręs ne mūsų skyrius. Manau, svarstys ir Savivaldybė, ir Vyriausybė. Bet, manau, kad čia labai svarbus objektas ir jis neturėtų būti ilgai atidėliojamas“, - svarstė B.Raguotienė.

Tačiau bent šiais metais Lukiškių aikštėje paminklai pradėti statyti tikrai nebus. „Iš karto po nugalėtojo išrinkimo darbai tikrai neprasidės, nes Savivaldybė šiuo metu planuoja po Lukiškių aikšte įrengti požeminių automobilių stovėjimo aikštelių sistemą. Darome tai kartu su privačiais vystytojais, Užsienio reikalų ministerija, yra daug suinteresuotų pusių, kurie norėtų, kad ten būtų stovėjimo aikštelės“, - sakė Savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

„Šiuo metu yra rengiami planavimo dokumentai, techniniai projektai, kai viską susitvarkysime, sugeneruosime reikalingas lėšas, pravesime konkursus, tada ir bus realizuota. Pirmiausia sutvarkysime požemius ir tuomet antžeminę dalį. Konkurso dėl požemių tvarkymo galima tikėtis šių metų pabaigoje. Greičiausiai projektą vykdysime koncesijos būdu, todėl panašu, kad mums savo lėšų ieškoti nereikės, bet vis tiek reikia parengti techninį dokumentą. O paminklo statymo darbai bent iki 2010-ųjų metų tikrai neprasidės“, - sakė G.Paluckas.


Šiame straipsnyje: Lukiškių aikštėrekonstruoti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių