Quantcast

Londono parodoje populiariausi Vilniaus ir Kauno žemėlapiai

Praėjusią savaitę Londone vykusioje didžiausioje Jungtinės Karalystės turizmo parodoje „Destinations 2009: The Holiday and Travel Show“ populiariausi leidiniai buvo Vilniaus ir Kauno žemėlapiai.

Lietuvos stendo lankytojai galėjo susipažinti su Lietuvos turizmo galimybėmis ir pasisemti idėjų ateinančios vasaros atostogoms. Lietuvos stende daugiausiai dėmesio sulaukė „Vilnius – Europos kultūros Sostinė 2009“ programa ir kitų metų renginiai.

„Labiausiai džiugino tai, kad dauguma mūsų stendo lankytojų atėjo jau žinodami apie tai, kad Vilnius šiais metais tapo Europos kultūros sostine. Populiariausia literatūra stende buvo Vilniaus ir Kauno žemėlapiai, informacija apie Lietuvos apgyvendinimo įmones, bei šių metų renginius.” – teigia Lietuvos TIC Londone direktorė Augusta Jaudegytė.

Kasmet šioje parodoje daugiau nei 200 šalių pristato turizmo produktus ir galimybes Didžiosios Britanijos gyventojams ir svečiams. Jau penkioliktus metus rengiamą parodą, vykusią keturias dienas aplankė apie 40 tūkst. lankytojų.

Pasak A. Jaudegytės, labiausiai mūsų šalimi besidominčius britus liūdino ir stebino faktas, kad nėra tiesioginio susisiekimo su Vilniumi.

„Čia populiariausios ilgojo savaitgalio išvykos, todėl septynių valandų skrydis bei didelės skrydžių kainos verčia rinktis kitą kelionių kryptį. Tarp lankytojų buvo ir tokių, kurie jau turėjo įsigiję aviakompanijos „FlyLal“ bilietus,“ – pasakoja A. Jaudegytė.

Didžiosios Britanijos gyventojai yra vieni iš daugiausiai keliaujančių Europos gyventojų, per metus kelionėms išleidžiantys apie 35 mlrd. svarų. Kasmet Lietuvą aplanko apie 40 tūkst. britų. D. Britanija yra viena iš prioritetinių Lietuvos rinkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių