Quantcast

Liūtis pasiekė ir Vilnių: gatvėse įsivyravo sumaištis, atsivėrė įgriuva

  • Teksto dydis:

Porą dienų Lietuvą merkusi liūtis penktadienio vakarą pasiekė ir sostinę. Kai kurios gatvės tapo neišvažiuojamos.

Neveikė šviesoforai, atsivėrė įgriuva

Gausus lietus Vilniaus gatves pradėjo plauti apie 18 val. Skaitytojai pradėjo dalintis nuotraukomis ir vaizdo įrašais, kuriuose matyti, kaip automobiliai skęsta giliose balose, kai kuriose gatvėse vanduo siekė lengvųjų transporto priemonių žibintus.

Kiti vairuotojai stengėsi kiek įmanoma labiau saugoti savo transporto priemones, tad dar nepasiekę balų taip ir sustodavo. Dėl sudėtingų eismo sąlygų ne vienoje miesto dalyje susidarė eismo spūstys, sutriko viešojo transporto eismas.

Vilniaus „Susisiekimo paslaugos“ pranešė, kad fiksuojami 5, 7, 30, 33, 114 maršrutų autobusų ir 9 maršruto troleibuso judėjimo sutrikimai P. Lukšio gatvėje.

Taip pat, „Susisiekimo paslaugų“ duomenimis, dėl elektros sutrikimų neveikė Antakalnio – Klinikų, Šilo – Grybo, Ateities – Bitininkų, Apkasų – Ulonų – Žukausko gatvių sankryžų šviesoforai.

Sutrikęs eismas Antakalnio, Kalvarijų ir A. P. Kavoliuko gatvėse atnaujintas ir judėjimas po truputį normalizuojasi.

Vilniaus savivaldybės įmonės duomenimis, patvinusi Antakalnio gatvė penktadienį apie 21 valandą jau buvo išvažiuojama. Vanduo nuslūgo ir kitose apsemtose sostinės gatvėse, tačiau P. Vileišio gatvėje atsivėrė įgriuva, skelbia „Grinda“.

„Tai – naujasis dviračių ir pėsčiųjų takas P. Vileišio gatvėje. Pavojinga situacija“, – rašė internautai.

„Facebook“ nuotr.

Nunešė šulinių dangčius

Iššūkį vairuotojams teko įveikti netoli Geležinio Vilko gatvės tunelio, Gerosios Vilties žiedinėje sankryžoje, Saulėtekyje, Antakalnio gatve važiuojantiems žmonėms.

„Grindos“ duomenimis, vanduo buvo pakilęs gatvėje ties Saulėtekio autobusų žiedu. Taip pat apsemtas Savanorių prospektas po Tūkstantmečio žiedu. Apie 20.30 val. buvo pranešta, kad Savanorių prospekte po Tūkstantmečio žiedu situacija normalizavosi, visos gatvės išvažiuojamos ir centrinėje sostinės dalyje.

Ateisties, Kareivių ir Grybo gatvėse pakilęs vanduo nunešė šulinių dangčius. Nors šios gatvės išvažiuojamos, apie 19 val. buvo siūloma kelionėms rinktis kitą maršrutą.

Taip pat buvo apsemta Žalgirio ir Geležinio Vilko gatvių sankryža, Antakalnio gatvė ties Šilo tiltu.

Susiformavo nuošliauža

Per liūtį taip pat virto medžiai: M. K. Oginskio gatvėje medis nukrito ant važiuojamosios kelio dalies, o Švitrigailos gatvėje lūžtantis medis nukrito ant automobilio. Nuvirtusių medžių yra ir  Vingio parke. Visi jie šalinami.

Taip pat pranešta, kad A. Kojelavičiaus gatvėje susiformavo nuošliauža.

Sudėtingiausia situacija iki 21 val. buvo išlikusi Antakalnio gatvėje ties Šilo tiltu.

Pasak „Grindos“, šioje vietoje patvinimui įtakos turėjo vykdoma gatvės rekonstrukcija.

Pastebėję avarines situacijas sostinės gatvėse gyventojai apie jas turėtų pranešti telefonu 1355.

Kliuvo ir daugiau miestų 

Portalas jau rašė, kad vakar liūtis nuplovė Kauną, Mažeikius, Šiaulius. Kaune ant automobilio buvo užkritusi medžio šaka su nutrauktais elektros laidais, ugniagesiai šaką patraukė ir padėjo išlipti viduje buvusiai moteriai ir vaikui. Jie nenukentėjo.


Žaibas ketvirtadienį Alytaus rajone sukėlė gaisrą, Šiauliuose nuvirtęs medis užtvėrė išėjimą.

Kaip rašoma gismeteo.lt, šeštadienį orai keisis mažai – vėl teks išskleisti skėčius. Lietaus debesys vėl niaukstys Lietuvos padangę. Dienos metu daug kur nušniokš lietus, vietomis gausus. Dažniau dangus varvės šiaurinėje šalies dalyje. Lietų lydės perkūnija.

Pūs gaivus šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Nakties metu temperatūra svyruos tarp 14–18 laipsnių.

Dieną Vilniuje ir Kaune bus apie 23, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 24 laipsnius šilumos. Pajūryje oras šils iki 21 laipsnio.

Sekmadienį temperatūra kils aukščiau, bus tvanku. Dar daugelyje vietovių tęsis lietingi orai, griaudės perkūnija. Tačiau protarpiais numatomi ir pragiedruliai, pūs juntamesnis šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas.

Nakties metu išsilaikys panaši temperatūra kaip ir šeštadienio naktį. Dieną oras šils iki 22–25 laipsnių.

Ateinančios savaitės pradžioje dar daug kur nuvilnis lietus, tačiau į šalį veršis itin šilti orai.

Pagal dabartinius duomenis, tikėtina, jog antradienį vietomis temperatūra šoktels iki 28 laipsnių karščio, o dangus bus gerokai saulėtesnis.

Norite pranešti naujieną? Rašykite mums adresu portalas@diena.lt


Šiame straipsnyje: liūtisVilniuslietusorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

valandą

valandą  portretas
palijo ir tiek, jokios sumaišties nebuvo, o, kadangi Grinda nesiteikia pravalyti šulinių dangčių tai keliose vietose gal ir buvo šiek tiek vandens, šiais laikais žurnalistų tokia jau duona, visur apie viską meluoti, apie politiką jau įprasta, bet net apie orą teisybės jau neparašo

...

... portretas
O kaip Gedimino piliai sekas žemyn čiuožt?

G

G portretas
Ot gerai lenkams taip ir toliau
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių