Quantcast

„Litexpo“ modernizacijai trukdo paveldo statusas

  • Teksto dydis:

Dar sovietmečiu Vilniuje, Lazdynų pakraštyje, pastatytas parodų kompleksas nepriklausomos Lietuvos laikais yra tapęs saugotina architektūrine ir kultūrine vertybe. Tai trukdo imtis šį kiek senamadišką pastatą rimčiau rekonstruoti ir modernizuoti.

Dar sovietmečiu Vilniuje, Lazdynų pakraštyje, pastatytas parodų kompleksas nepriklausomos Lietuvos laikais yra tapęs saugotina architektūrine ir kultūrine vertybe. Tai trukdo imtis šį kiek senamadišką pastatą rimčiau rekonstruoti ir modernizuoti, rašo „Verslo žinios“.

1977 metais statyti pradėtame parodų, kongresų ir konferencijų organizavimo centrą „Litexpo“ ilgą laiką šiuose rūmuose būdavo apsiribojama kosmetiniu remontu, bet prieš maždaug dvejus metus pradėta ieškoti galimybių investuoti ne vieną milijoną į esminę šio senamadiško pastato rekonstrukciją.

Bet rengiant investicijų planą staiga paaiškėjo, kad senosios liaudies ūkio pasiekimų parodų erdvės yra architektūrinė ir kultūrinė saugotina vertybė. Tai reiškia, kad šiuos rūmus rekonstruojant būtina laikytis labai griežtų ir dažniausiai gana daug kainuojančių paminklosaugos reikalavimų.

Kultūros paveldo departamento atstovai VŽ patvirtino, kad specialistai jau prieš kelerius metus pagrindinius „Litexpo“ rūmus įrašė į Kultūros vertybių registrą: šio pastato fasadas, stogas ir kai kurios vidaus konstrukcijos yra architektūrine prasme originalios, todėl saugotinos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gediminas

Gediminas portretas
saugotinas tikrai ne tas pastatas is nuotraukos:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių