Quantcast

Lindyhopas žygiuoja per Vilnių

Šeštadienį Vilniaus senamiestis vėl prisipildys svingo muzikos ir šėlstančių „lindyhoperių“. Jei dar nematėte šio socialinio reiškinio, šeštadienio popietė bus puiki proga ne tik išstudijuoti sparčiai populiarėjantį šokį lindyhopą, svingo eros madas, bet ir paklausyti gyvos džiazo muzikos.

„Lindy žygiuoja per Vilnių“ – tai tikras šiltojo sezono atidarymo šėlsmas, atspindintis klubo Lindyhop.lt vasaros planus. Taigi, pažįstantys lindyhoperius jau suprato, kad šį šeštadienį netrūks nei šokių gryname ore, nei nenutylančios svingo muzikos, nei vasariškai nusiteikusių bei išskirtinai pasipuošusių lindyhoperių.

Šeštadienį lindyhoperių šventė prasidės 17 val. K. Sirvydo skvere prie Prancūzų kultūros centro. Po to šokio žingsneliu numatomas žygis Pilies gatve į Katedros aikštę, iš kurios Gedimino prospektu visi Vilniaus gatve pajudės kavinės „Balti drambliai“ link.

Įvairius svingo eros šokio stilius demonstruos  karščiausi džiazo epochos gerbėjai – Lindyhop.lt trupė – vienintelė tokio masto lindyhoperių komanda Lietuvoje.

Žygio metu gatvėse ir skvereliuose koncertuos gatvės svingo ansamblis Rhythm Junkies, kurių repertuarą sudaro svingo kompozicijos, atliekamos autentiškais XX a. pradžios instrumentais. Kavinėje „Balti drambliai“ nuo 20.30 val. visiems svingo muzikos mylėtojams koncertuos „Club Vilnius Hot“.

„Lindyhopas yra linksmas šokis“ sako ne tik tie, kurie šoka, bet ir tie, kurie stebi lindyhoperius gatvėse, jų pasirodymus renginiuose ar klauso gyvos svingo muzikos. „Netiki? Ateik ir pats patikrink!“, - ragina organizatoriai.


Šiame straipsnyje: lindyhopas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių